Man skadad efter skottlossning mot bil

Uppdaterad 2017-02-21 | Publicerad 2016-12-13

En ung man kom i natt in till sjukhus med skottskador efter att en bil beskjutits i Hjulsta i Stockholm.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska mannen ha kopplingar till dubbelmordet i Rinkeby.

– Det kan jag inte kommentera eftersom ärendet är sekretessbelagt, säger Towe Hägg vid polisen.

Flera personer slog i natten till i dag, tisdag, larm om en skottlossning i Hjulsta i västerort i Stockholm. När polisen kom fram till platsen hittades en beskjuten bil som ska ha haft flera skotthål – men i bilen fanns ingen person.

Senare dök en skottskadad man upp på Karolinska universitetssjukhuset.

Enligt källuppgifter till Aftonbladet ska mannen ha kopplingar till dubbelmordet i Rinkeby då två bröder sköts ihjäl bakom disken på ett kafé.

– Det är sekretessbelagda uppgifter så det kan jag inte kommentera. I det här läget är han skottskadad och ett brottsoffer, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen bekräftar: Känd sedan tidigare

Mannen, som är i 20-årsåldern, har allvarliga men inte livshotande skador. Anders Hägglund, förundersökningsledare i ärendet, bekräftar att mannen sedan tidigare är känd av polisen.

– Han är känd av oss sedan tidigare, säger han till Aftonbladet.

Har han tidigare koppling till grov brottslighet?

– Ja, han har begått en del grova brott.

Polisen misstänker att någon försökt mörda honom och rubricerar därför händelsen som dråp- alternativt mordförsök. Det är dock oklart hur många skott han ska ha träffats av.

Under morgonen har polisen, enligt uppgifter till Aftonbladet, kunnat hitta ett vapen i snön bredvid den beskjutna bilen. Men det är ingenting som polisen i nuläget vill kommentera.

– Vi pratar sällan om vad man har gjort för beslag, utan nu samlar vi in uppgifter och sedan följer vi upp dessa, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

Ingen misstänkt gripen

Ingen har gripits för brottet. Polisen har spårat i området med hund och tekniker har varit på platsen. Vid 12-tiden fanns fortfarande ingen misstänkt för skottlossningen.

Nu jobbar polisen vidare med att förhöra målsägande och eventuella vittnen. Dessutom har bilen som besköts tagits i beslag för polisens analys.

– Vi tar gärna emot tips om det finns något att berätta, säger hon.

Larmet om skottlossningen kom in till polisen strax före klockan 04.