Konst och försvar för danska kungaparet

Petra Hedbom/TT

Publicerad 2024-05-07

Amfibieförband, stridsbåt 90 och museibesök är några av punkterna när det danska kungaparet gör sin andra dag i Stockholm.

Tisdagen var andra dagen på det danska kungaparets två dagar långa statsbesök i Stockholm. De båda kungarna inledde dagen med att besöka besöka Stockholms amfibieregemente, i sällskap av utrikesminister Tobias Billström och försvarsministrarna Pål Jonson och Troels Lund Poulsen.

Drottningarna i sin tur tog en sväng till Prins Eugens Waldemarsudde tillsammans med bland andra kulturminister Parisa Liljestrand där de såg utställningen av konstnären Marie Krøyer.

Under dagen deltar också kungaparen i invigningen av nya Forskaren, ett centrum för forskningen inom life science, i nya Hagastaden. Eftermiddagens program avslutas med ett besök på Nordiska museet.

På måndagskvällen stod det svenska kungaparet för en galamiddag på Stockholms slott. Tisdag kväll är det kungen och drottningen av Danmarks tur att ge en mottagning på kungaskeppet Dannebrog till sina svenska värdars ära.