Stort pådrag efter försvunnen man

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-22

Nio hundpatruller, en helikopter och hemvärnet letar just nu efter en försvunnen man i 50-årsåldern utanför Kalmar. Han gick ut i skogen på söndagen och kom inte tillbaka.

Mannen gick ut på promenad i skogen längs med Ljungbyån med sin hund vid 13-tiden på söndagseftermiddagen. När mannen inte kom tillbaka på kvällen blev hans hustru orolig och ringde polisen.

– Vi kollade sjukhus och allt det vanliga men han fanns ingenstans. Då började vi leta med patruller och hundar, säger Kalmarpolisens vakthavande befäl Alf Jacobsson.

Satte in helikopter

På måndagsmorgonen sattes även en helikopter och ett 20-tal personer ur hemvärnet in i sökandet. Totalt letar ett 50-tal personer – inklusive nio hundpatruller – efter den försvunne mannen.

Men utan resultat.

– Så det är rätt mycket folk inblandade. Det var ganska kallt i natt så det är bråttom, säger Alf Jacobsson.

Misstänker inte brott

Mannen försvann i området Nygrantorp utanför Trekanten, någon mil väster om Kalmar. Polisen misstänker inget brott i nuläget.

Han brukar inte vara borta längre stunder, är i god kondition och van i naturen. Han brukar alltid ha med sig mobilen vid promenader – men nu går samtal direkt till telefonsvararen.

Mannen beskrivs som omkring 180 centimeter lång, normal kroppsbyggnad, klädd i grå mjukisbyxor, beige jacka med lurvig luva och bruna kängor.

Hunden är en blandning mellan schäfer och labrador.

Sökandet kommer fortsätta fram till mörkret faller – och om mannen inte återfinns återupptas tidigt på tisdagsmorgonen.