Slut på semestern - nu börjar allvaret

Publicerad 2013-08-14

Kungafamiljen inbokade på 68 officiella uppdrag

Prins Daniel återvände till Ockelbo - och matade älgen Lillprins, 4, med banan.

Vad den verklige lillprinsen Carl Philip ska pyssla med verkar däremot ingen veta.

Den bananätande älgen Lillprins fick i går finbesök av en annan prins.

Daniel återvände då till gamla jaktmarker för att besöka Älgparken med barn från Ockelbolägret.

Det var starten på en arbetstung höst för kunga­familjen. Kungen firar 40 år på tronen och det ska firas runt om i landet. I det offentliga schemat har alla familjemedlemmar flera datum bokade - utom Carl Philip.

Ett enda uppdrag

Enligt hovets informationsavdelning ska prinsen delta under det officiella firandet av kungens 40 år på tronen. Det är en dags jobb. I övrigt har han just nu inga uppdrag.

- Nej, han ägnar mycket tid åt designarbete och så kör han racing, säger Annika Sönnerberg, biträdande informationschef på hovet.

Medan älgen Lillprins är skogens konung går det väl lite så där för lillprins Carl Philip.

Hans designföretag gjorde förra året en vinst på blygsamma 2 245 kronor.

12:e plats i serien

Och i STCC-racingen ligger prinsen på tolfte plats i serien - efter att ha kört av banan under helgens lopp på Frösön i Östersund.

I förrgår lanserade han en kollektion med fat - som han kommit med idén till men inte designat. Om det blir vändingen på karriären återstår att se. För vad prins­en egentligen vill göra verkar ingen veta.

- Så brukar det väl vara för de flesta som är i 35-årsåldern. Han är en vuxen man nu så vi får hoppas på förlovning och bröllop snart, säger Roger Lundgren, hovexpert och chefredaktör för Kungliga Magasinet.

Hovets Annika Sönnerberg:

- Det är framtiden så det får tiden utvisa. Han för­söker hålla alla intresse­områden aktiva.

Oavsett vad prinsen har för planer så är det racingen som tar tid från hans officiella uppdrag. Det är tre lopp kvar på säsongen och enligt planerna ska han fortsätta under två år till.

”Gått över förväntan”

- Vi tycker det har gått över förväntan. Det här är ett första läroår. Efter säsongen ska en ny mål­sättning sättas upp inför nästa, säger Johan Meis­sner, presschef för prins­ Carl Philips racingteam Volvo Polestar.