Mordförsök i Kinna

Publicerad 2012-06-22

Mordförsök i Kinna En man i 45-årsåldern blev allvarligt knivskuren under ett bråk i Kinna. Polisen fick larmet strax innan klockan fyra och var tvungen att tillkalla en ambulanshelikopter.

En man i 45-årsåldern blev allvarligt knivskuren under ett bråk i Kinna.

Polisen fick larmet strax innan klockan fyra och var tvungen att tillkalla en ambulanshelikopter.

– Vi rubricerar ärendet som mordförsök, säger Fredrik Zetterlund, inre befäl vid polisen i Borås.

Mannen var vid medvetande när polisen anlände till platsen men sövdes ner för transport med helikoptern till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.

– Patrullen hittade mannen vid en bil. Han har blivit stucken med kniv, säger Frank Karlsson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Händelsen inträffade utanför kommunhuset i Kinna, i backen på väg upp mot centrum. Området är avspärrat och polisen är just nu på plats för att säkra spår. Ingen misstänkt gärningsman är ännu gripen.

Bråk mellan bilister

– Vi arbetar för fullt just nu med att inhämta information. Området är avspärrat tills vidare, säger Fredrik Zetterlund, inre befäl vid polisen i Borås.

Knivskärningen verkar ha inträffat omkring 200 meter från där mannen låg på gatan. Polisen har även spärrat av ett område vid en parkering.

– Förmodligen har det varit bråk på parkeringen och så har han satt sig i sin bil och kört iväg och försökt stanna någon bil på vägen efter ett par hundra meter, uppger en person som bor i området.