De föll offer för terrorn

Uppdaterad 2015-11-16 | Publicerad 2015-11-15

Minst 129 människor föll offer för terrordåden i Paris.

Bland dem finns, förutom fransmän och en svensk, amerikaner, tunisier, chilenare och britter.

Hittills har offer från 15 olika länder identifierats.

Under kvällen och natten har fler och fler namn offentliggjorts.

Studenter, ingenjörer och försäljare som råkade befinna sig på fel plats vid fel tidpunkt.

Nohemi Gonzalez, 23, USA.

Nohemi Gonzalez, 23, USA.

Gonzalez befann sig på restaurangen Le Petit Cambodge med några vänner när terroristerna stormade baren och öppnade eld med automatvapen. Hon studerade industridesign vid California State University, men var i Paris för att göra en utbytestermin på en designskola i Frankrike.

Företrädare för hennes amerikanska universitet beskrev Gonzalez som en glad och energisk stjärnstudent.

”Vi känner djup sorg. Vi tänker och ber för hennes familj och vänner”, säger Jane Close Conoley vid Cal State till Buzzfeed.

Musikjournalisten Guillame B. Decherf, 43.

Guillame B. Decherf, 43, Frankrike

Musikjournalisten Decherf var på teatern Bataclan för att se konserten med Eagles of Death Metal. Bara två veckor tidigare hade han skrivit en positiv recension av bandets senaste skiva i tidningen Les in Rocks. Decherf hade två döttrar.

”Vi är i chock. Våra tankar och böner är med hans anhöriga”, skriver tidningen i ett uttalande.

Valentin Ribet, 26, Frankrike

Affärsjuristen Valentin Ribet var också på Bataclan för att se konserten. Ribet, som tidigare studerat vid London School of Economics och Sorbonne, arbetade på en advokatfirma som specialiserar sig på ekonomisk brottslighet. ”Han var en lovande advokat, extremt omtyckt och en underbar medarbetare”, skriver firman i ett uttalande enligt AP.

Nick Alexander sålde merchandise i samband med Eagles of Death Metal-konserten.

Nick Alexander, 36, Storbritannien

36-årige Nick Alexander jobbade med souvenirförsäljning åt Eagles of Death Metal på Bataclan på fredagskvällen.

När nyheterna om attacken mot Bataclan spreds efterlystes han av sin flickvän Polina Buckley på Twitter. På lördagsförmiddagen kom dock beskedet att han dödats i attacken.

”Du är, och kommer alltid att vara, mitt livs kärlek”, skriver Buckley på Twitter.

Asta Diakite, Frankrike

Det är ännu inte klarlagt var Asta Diakite, kusin till fotbollsstjärnan Lassana Diarra, dödades. Men Diarra, som deltog i matchen mot Tyskland på Stade de France, bekräftar att Diakite skjutits ihjäl av terroristerna.

”Hon har varit mitt stöd, en storasyster”, skrev en förkrossad Diarra på lördagen.

Juan Alberto González Garrido, 29, Spanien

29-årige Garrido var på konserten på Bataclan tillsammans med sin fru. Enligt den spanska tv-kanalen TVE bodde Garrido och hustrun i Paris där de arbetade som ingenjörer.

Thomas Ayad, 32, Frankrike

På Bataclan befann sig också Thomas Ayad, manager på skivbolaget Mercury Records. På fritiden spelade han landhockey i hemstaden Amiens lokala lag.

”Det är med stor sorg som vi har mottagit beskedet att Thomas Ayad har död i de fruktansvärda attackerna.”, skriver klubben på sin Facebook-sida.

Djamila Houd, 41, Frankrike

Enligt tidningen L'Echo Republicain befann sig Djamila Houd på ett kafé på rue de Charonne när hon sköts ihjäl av terroristerna. Enligt nyhetsbyrån AP var Houd ursprungligen från staden Dreux men sedan en tid tillbaka bodde hon i Paris. AP skriver att sörjande vänner på Facebook uppger att hon arbetat på det exklusiva klädföretaget Isabel Marant.

Mohamed Amine Benmbarek, Marocko

Mohamed Amine Benmbarek hade nyligen gift sig. Tillsammans med sin fru var han på konserten på Bataclan. Han sköts ihjäl. Även hans fru träffades av terroristernas kulor. Hon vårdas på sjukhus och hennes tillstånd är kritiskt, berättar en av Mohamed Amine Benmbarek kusiner enligt Buzzfeed.

Lola Salines, Frankrike.

Lola Salines, Frankrike

"Jag har inte hört av min dotter som var på Bataclan", skrev Lola Salines pappa på Twitter under lördagen. Några timmar senare bekräftades hans farhåga, dottern dog i attacken. Lola Salines spelade roller derby, sporten där spelarna tar sig fram med hjälp av rullskridskor, och hennes lag har berättat att de är förkrossade, uppger Buzzfeed.

Fabrice Dubois, Frankrike

Fransmannen Fabrice Dubois dog i attacken på Batacalan. Han jobbade på en reklambyrå, som via sin Facebook lämnat en hälsning. "Fabrice, vi kommer att sakna dig. Vi saknar dig redan", skriver arbetsgivaren.

François-Xavier Prévost, 26, Frankrike

Tillsammans med vänner var 26-åriga François-Xavier Prévost på konserten på Bataclan. Han sköts ihjäl. Han kom ursprungligen från Lambersart i norra Frankrike, men bodde och jobbade med marknadsföring i Paris, skriver tidningen La Voix du Nord.

Elodie Breuil, 23, Frankrike

Designsstudenten Elodie Breuil marscherade med sin mamma i den stora manifestationen efter attacken mot Charlie Hebdo. De ville visa sin sitt stöd, berättar 23-åringens bror för Time. I fredags kväll var Elodie Breuil på konserten på Bataclan tillsammans med vänner. En av dem stod några meter från henne när skotten började ljuda. De föll till marken, men vännen lyckades ta sig ut. Elodie Breuil blev kvar och dödades. "En dag är du en lycklig tonåring som spelar tv-spel. Nästa ligger du i en blodpöl med lik runtomkring dig", säger brodern till tidningen. 

Elsa Delplace.

Elsa Delplace, Chile

Elsa Delplace har en 6-årig son, uppger en vän enligt Buzzfeed. Hon kom från Chile, men bodde i Paris. Elsa Delplace var på konserten tillsammans med sin mamma. Båda dödades.

Patricia San Martin, 55, Chile

Tillsammans med dottern Elsa Delplace besökte hon konserthallen Bataclan i fredags kväll. Både hon och dottern dödades.

Luis Felipe Zschoche Valle, 35, Chile

Den 35-åriga musikern, som kommer från Chile men bott i Paris sedan åtta år tillbaka, var på Bataclan tillsammans med sin fru. Han sköts ihjäl, skriver La Tercera. Luis Felipe Zschoche Valle var gitarrist i rockbandet Captain Americano, som på lördagen skrev på Twitter att de "fortfarande inte hade några nyheter om Luis". De bad de som skulle kunna veta något att kontakt bandet.

Mer om terrorattackerna i Paris

JUST NU: Bekräftat – terroristen är död

SENASTE NYTT: Följ vår liverapportering (TV+TEXT)
ATTENTAT STOPPAT: Här skulle nästa attack ske

DETTA HAR HÄNT: 129 döda i sex terrordåd i Paris
HÄR ÄR TERRORISTERNA: Döda, gripna, efterlysta

DÖDADE SVENSKEN: 20-årig kvinna från Västerås

Följ ämnen i artikeln