”Trodde jag skulle bli avrättad”

Publicerad 2015-09-16

Vicki Gardner överlevde tv-morden

I direktsänd tv sköt Vester Flanagan ihjäl sina två före detta kollegor. Vicki Gardner sköts i ryggen men överlevde attacken.

– Jag trodde nästa kula skulle träffa mitt huvud, säger hon i en första intervju efter morden.

Den 26 augusti, mitt i direktsändning, slog Vester Flanagan till. Nyhetsreportern Alison Parker, 24, och kameramannen Adam Ward, 27 från kanalen WDBJ7 sköts till döds.

Kastade sig till marken

Alison Parker gjorde en intervju med tjänstemannen Vicki Gardner från Virginias handelskammare, när skotten brann av mitt under tv-sändningen. Hon kastade sig instinktivt till marken och kröp ihop i fosterställning. Alison Parker och Adam Ward sköts i huvudet och kroppen.

– Jag låg ned. Jag insåg att allt var tyst och att alla låg ned. Jag visste inte var han (Flanagan) var någonstans, säger Vicki Gardner till Fox News i sin första intervju efter morden.

Vicki Gardner berättar att hon låg där och väntade på att de dödande skotten skulle komma.

– Jag visste att nästa skott, nästa skott kommer han att sätta i mitt huvud. För det var så han gjorde. Jag väntade på att bli skjuten i huvudet, men då sköt han mig i ryggen. Det första jag tänkte var "Jag kommer att bli förlamad". Det går väldigt snabbt. Hela livet passerar framför ögonen på en, säger hon.

Lämnades för att dö

Mördaren Vester Flanagan lämnade henne att dö. Men Vicki Gardner överlevde trots sina skador. En av hennes njurar fick opereras bort. Den 7 september kunde hon lämna sjukhuset.

– Varför skjuta dem men lämna mig kvar? Det är klart att det finns något syfte med det, och jag tänker banne mig göra vad jag kan för att ta vara på detta, säger hon.

Vester Flanagan begick självmord innan han kunde gripas av polis.

Följ ämnen i artikeln