70 miljoner får se svenska naturbilder

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-02

Sverige vill visa natur för världen

Fotografen Mattias Klums naturbilder pryder den svenska paviljongen på World Expo 2010 i Shanghai i Kina.

Såhär är det tänkt att den svenska paviljongen ska se ut, med Mattias Klums bilder på väggarna.

Förberedelserna är i full gång inför världsutställningen ”World Expo”. Den jättelika utställningen, som hållits i stort sett vartannat år sedan första gången i London år 1851, kommer 2010 att hållas i Shanghai i Kina. Temat är ”Better City, better life” och fokus kommer att ligga på staden, och hur den kan bli bättre bland annat sett ur ett miljöperspektiv.

Under världsutställningen visar länder upp sig, sina hantverks- och industriprodukter, teknik och konst.

Världskänd fotograf

Sverige är med varje år, och arbetet med den svenska montern till Shanghai är i full gång och när världsutställningen öppnar, i maj nästa år, så kommer den svenska paviljongens väggar att täckas av Mattias Klums naturbilder.

Den svenska paviljongen, som är skapad av Sweco, kommer att ha temat ”Spirit of innovation”. Dess yta kommer att vara stor som en halv fotbollsplan, och de vackra naturbilderna kommer att vara i storformat över hela innerväggarna.

– Mattias Klums naturbilder är fantastiska. Vi kan inte tänka oss någon som bättre kan förverkliga och levandegöra vår idé om att visa upp naturen som en stor källa till inspiration för människor, säger Eva Nygren, vd för Sweco Sverige.

Annika Rembe, generalkommissarie för Kommittén för Sveriges deltagande i Expo 2010 i Shanghai, håller med:

– Mattias Klums naturfotografier och engagemang för hållbarhetsfrågor är kända över hela världen. Att han nu arbetar tillsammans med oss kommer givetvis ytterligare stärka attraktionskraften för den svenska paviljongen, säger hon.

Världsutställningen i Shanghai pågår mellan den 1 maj och 31 oktober 2010. Den förväntas bli den största genom tiderna med 70 miljoner besökare.

Hitta din fotobutik på
nätet

ANNONS

Följ ämnen i artikeln