Nu har Lars, 92, och Torgerd, 89, gift sig

Uppdaterad 2014-11-24 | Publicerad 2014-11-22

Så har Sveriges kanske charmigaste par äntligen gift sig. Lars Thorleif, 92, och Torgerd Berntsson, 89. – Det känns alldeles underbart, säger brudparet.

Aftonbladet har tidigare skrivit om de upp över öronen förälskade göteborgarna. Lars och Torgerd träffades på ett kafé för sex år sedan och det slog gnistor mer eller mindre direkt. Sedan dess har paret varit oskiljaktigt, och i våras tyckte Lars att det var hög tid att ta nästa steg.

– Det var väldigt trevligt, efter sex års gemenskap med mycket promenader och resor. Vi stod hemma i hallen, påklädda och redo för en promenad. Då sa Lars plötsligt ”hör du Torgerd, tänk om vi skulle ta och gifta oss, du och jag? Jag tycker ju så mycket om dig”. Och jag tycker ju väldigt mycket om honom också, så jag sa ja direkt, berättade Torgerd.

Stora dagen här

Och i dag var den stora dagen här. En vacker vigsel i Onsala kyrka söder om Göteborg inför 25 inbjudna gäster plus ytterligare ett tiotal som var nyfikna på den numera rikskända duon.

– Vårt hittills äldsta brudpar. Man är aldrig för gammal för att bli vigd, säger vigselförrättaren Tore Elofsson.

Det strålade om elegant klädda Lars och Torgerd, och när Lars skulle repetera prästens ord framme vid altaret kom han av sig något och passade i stället på att kyssa bruden några extra gånger en stund innan det var dags för den klassiska kyssen. – Det tyckte jag var lämpligt, ja, säger han med ett leende.

Tre medieföretag närvarade vid vigseln. – Och fler har ringt. Nu är vi kändisar! skrattar Lars. I kväll väntar festligheter på Pensionat Strandkullen i Onsala.

– Det blir hummersoppa, hjortfilé och bröllopstårta. Och lite Champis när vi kommer dit, det ska man ha. Efteråt blir det jazz. Lars är inte så duktig på vals, vi har tränat på köksgolvet men han är mycket bättre på jazz, säger Torgerd, som också hade en uppmaning till tärnan Anna Berntsson: – Lägg upp några bilder på oss på det där Facebook!

Ska på bröllopsresa

Om allt går enligt planerna åker brudparet på bröllopsresa till våren. – lle Rousse på Korsika. Det ser vi fram emot, säger Lars.   Hans hustru, som inte har några planer på att heta Torgerd Thorleif utan behåller Berntsson och lägger till Thorleif på slutet, har ett tips till alla som letar efter kärleken. – Café Lyckan i Delsjön (Göteborg), där kan man göra ett försök. Det gäller att vara glad och våga öppna sig. Man kan säga att man har tur om man träffar någon som Lars, säger hon.

Brudparet

Lars Thorleif, 92, tidigare hovrättsråd.

Började spela golf som 78-åring. Har tävlat i nio-tio olika idrotter.

– Jag åkte längdskidor så sent som för två år sedan. Det gäller bara att inte trilla, det är svårt att komma upp.

Torgerd Berntsson, 89, tidigare gymnastiklärare.

Är ute och promenerar varje dag. Spelade tennis och åkte längdskidor som 87-åring.

– Innan jag träffade Lars så gjorde jag en del gymnastik på golvet varje dag. Det skulle­ inte skada nu heller, lite situps och sånt där.

Torgerd och Lars avslöjar bästa kärlekstipsen

Humor:

– Vi har roligt tillsammans. Lars är väldigt humoristisk och beläst. Han har mycket att berätta om.

Promenaderna:

– Jag kör fortfarande bil, så vi försöker komma iväg och promenera någonstans varje dag. Gärna ut mot Särö­banan, eller Slottsskogen eller Botaniska trädgården. Eller ut mot havet, säger Torgerd.

Följ ämnen i artikeln