Albin, 16, misstänks ha mördats – polis och familjen vädjar

Uppdaterad 2017-01-31 | Publicerad 2014-10-13

Först verkade det vara en tragisk olycka.

Men polisen tror nu att 16-årige Albin Einarsen från Halmstad har mördats – och familjen vädjar för att vittnen träder fram.

– Snälla hjälp oss. Ni kan göra att vi får ett slut på det här, säger systern Ida Einarsen till Brottscentralen.

Drygt fem månader har gått sedan 16-årige Albin Einarsen den 10 maj hittades död i en bäck i Frennarp utanför Halmstad.

En fallolycka var första beskedet – men sedan sa sig polisen vara övertygade om att brott hade begåtts.

Som grund för misstankarna fanns bland annat flera hot som Albin Einarsen utsatts för från anonyma personer via nätverket ask.fm.

”Nu har du öppnat din feta mun för mycket! Ha ögon i nacken”, hade någon skrivit till 16-åringen ett par månader innan mordet.

Träder fram

Nu väljer hans anhöriga att i Aftonbladets kriminalprogram Brottscentralen att berätta om tiden efter mordet.

– Allihopa mår dåligt, och vi saknar min lillebror. Det är svårt att beskriva hur vi mår. Det går verkligen upp och ner. Ena dagen mår vi bättre, och andra dagen mår vi inte så bra, säger systern Ida Einarsen i Brottscentralen.

Hon hoppas att framträdandet kan leda till fler tips om vad som hände den 9 maj. Albin Einarsen sågs sist vid 20-tiden vid Wranglesgatan när han och en kamrat skildes åt. De ska tidigare ha befunnit sig vid en dansavslutning vid folkparken, och polisen efterlyser upplysningar och bilder därifrån.

Polisen övertygade

Polisen misstänker även att 16-åringen någon gång under kvällen befunnit sig på en fest och är intresserade av vilka som var där och om bilder finns därifrån.

”Från polisens sida är vi övertygade om att det finns personer som känner till detaljer av betydelse för utredningen men som ännu inte hört av sig till oss”, skriver polisen.

Även systern Ida Einarsen hoppas att tips kan leda till ett genombrott, så att familjen kan försöka börja lägga händelserna bakom sig.

– Ni kan göra att vi får ett slut på det här, vädjar hon till eventuella vittnen.

Följ ämnen i artikeln