300 miljoner för bättre bil- och cykelvägar i Uppsala

Av: Adelina Storkaas

Publicerad:

NYHETER

Uppsala kommun kommer lägga 300 miljoner under de kommande fem åren på att förbättra framkomligheten på bil- och cykelvägar i de södra stadsdelarna.

Bland annat vid Dag Hammarskjölds väg och Kungsängsleden, uppger kommunen.

Cyklister liksom bilister och gångtrafikanter ska inte behöva trängas lika mycket i de södra delarna av Uppsala, anser kommunen.
Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
Cyklister liksom bilister och gångtrafikanter ska inte behöva trängas lika mycket i de södra delarna av Uppsala, anser kommunen.

Dag Hammarskjölds väg ska bli fyrfilig mellan Ultuna allé och Vårdsätravägen och standarden ska höjas på gång- och cykelvägnätet längsmed vägen. Den ska även få en gång- och cykeltunnel vid cirkulationsplatsen i höjd med Ultuna allé, enligt Uppsala kommuns plan som sträcker sig fem år fram i tiden. Vid Kungsängsleden ska en del korsningar byggas om så att vänstersvängfält blir tvåfiliga på en del platser till och med Gnistarondellen.

– Det här är en rejäl satsning för att Uppsalaborna ska komma till jobbet och skolan i tid. Framkomligheten till och från södra Uppsala behöver bli bättre och det behovet kommer bara bli större de kommande åren, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande. 

Beslutet är en del i en flerpartiöverenskommelse mellan mittenstyret och Moderaterna om genomförandet av fyrspårsavtalet.

Foto: Fredrik Persson /TT / TT NYHETSBYRÅN
Akademiska Sjukhusets nybyggda ingång 100 och 101 ligger vid Dag Hammarskjölds väg i Uppsala.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN