Oro efter dubbelmordet i Göteborg: ”Inte en käft ute”

Publicerad 2024-02-04

GÖTEBORG. En dämpad stämning vilar över villaområdet där två män sköts till döds under natten mot söndagen.

Ännu har ingen gripits efter dubbelmordet som skakar Göteborg.

– Det är inte en käft ute. Jag tror ärligt talat att folk är rädda, säger Carina Hellquist.

Intill den lilla villagatan i västra Göteborg står ett par polisbilar parkerade. Nästan alla fönster mot gatan är släckta, och bara enstaka hundägare promenerar förbi vid 11-tiden på söndagsförmiddagen.

Ett halvt dygn har gått sedan två personer sköts till döds här. Första larmet kom in till polisen 23.07 – och boende i området hörde att någonting pågick.

– Jag hörde fyra-fem skott där på kvällen. Jag tänkte först att det var smällare eller något, säger en granne till Aftonbladet.

Carina Hellquist, som bor i närheten, hade haft vänner hemma på kvällen. Vid 23-tiden lämnade de hennes bostad – och möttes av ett stort polisuppbåd.

Carina Hellquist bor i området.

– De måste ha varit där minuter efter. De såg att polisen och ambulansen kom i full utryckning, polisen hade inte ens hunnit spärra av, säger hon.

Hon hörde själv polissirener, men antog att ljuden kom från någon av de stora motorvägsleder som finns i närheten.

– Jag var väl lyckligt ovetande i går kväll, kan man säga.

”Fattar inte att det händer här”

När polisen kom till platsen hittades två män, en i 25-årsåldern och en i 30-årsåldern, skottskadade. Männen fördes till sjukhus men avled under natten av sina skador.

– Man fattar inte att det här händer i vårt område, säger Carina Hellquist.

Hon beskriver bostadsområdet:

– Det är ett lugnt område. Det bor väldigt mycket familjer och så, och en del äldre människor. Man har aldrig hört talas om att det förekommer speciellt mycket våld eller sånt, det har bara varit några inbrott.

Carina har själv bott i området i 27 år.

– Jag har aldrig hört om att något liknande hänt här tidigare.

På gatorna rör sig mest poliser dagen efter.

”Inte en käft ute”

Förutom polis, som finns kvar på platsen för att inhämta information och ge trygghetsskapande närvaro, syns ett visst medieuppbåd i området under söndagen.

Bland grannarna i villaområdet är det ovant – och oroväckande – att deras kvarter plötsligt hamnat i blickfånget i samband med ett grovt våldsbrott.

– Det enda man fått veta är ju att två personer är avlidna, men man vet inte var personen eller personerna som skjutit befinner sig. Man vet inte ens om det är någon som bor här som är gärningsperson. Det finns inga garantier, säger Carina Hellquist.

Poliser på plats under natten.

Följ ämnen i artikeln