Ökat tryck på tågbiljetter till fjällen

TT

Publicerad 2020-06-29

Trycket på tågbiljetter till fjällen ökar. Arkivbild.

SJ märker av ett ökat tryck på tågresor sedan reserestriktionerna ändrades den 13 juni, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Det gäller framför allt resor till fjällen.

– Vi ser ett ökande resande nu, inte minst med nattågen till Jämtland och Norrland, säger SJ:s affärschef Jan Kyrk till Ekot.

När Folkhälsomyndigheten i mars avrådde från inrikesresor sjönk SJ:s biljettförsäljning med 80 procent.

Men så fort restriktionerna ändrades tog den fart igen. Förra veckan ökade bokningarna på nattågen mellan Stockholm och Östersund med 25 procent jämfört med samma tid i fjol.

Biljetter till dagtågen har inte ökat lika mycket och bokningarna ligger 35 procent lägre än under förra året.

Men det totala resandet kommer ändå att bli lägre än förra året. Bland annat eftersom tågen kör med färre sittplatser för att skapa avstånd mellan resenärerna.

PODD Så ska Sveriges strategi under pandemin utredas

Coronapandemin håller sitt stadiga grepp om världen och i Sverige har människor på äldreboenden drabbats extra hårt. Men hur har regeringen egentligen agerat? Har de gjort vad som krävts eller har de misslyckats med att hantera den största krisen i Sverige i modern tid? Nu instiftas coronakommissionen för att utreda hanteringen av pandemin. Det här handlar det här avsnittet av Aftonbladet Daily om.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Följ ämnen i artikeln