Rekordtillslag mot svarthotell i villa i Nälsta

Av: Aftonbladet

Publicerad:
Arkivbild. Det var efter tips från allmänheten som polis slog till mot villan som förvandlats till ett stort svarthotell.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Arkivbild. Det var efter tips från allmänheten som polis slog till mot villan som förvandlats till ett stort svarthotell.

NYHETER

Mitt i ett villaområde har polis i Västerort avslöjat det hittills största svarthotellet i Stockholm. I samband med tillslag mot en villa i Nälsta i tisdags hittade gränspolisen hela 36 sovplatser, rapporterar Mitt i.

Vid razzian befann sig 13 personer i villan. Samtliga var från länder utanför Schengenområdet. Åtta saknade rätt att vistas i landet och sju av dessa avvisades samma dag.

Utöver sängar inne i fastigheten fanns på tomten också tre husvagnar inredda som bostäder. Efter fynd av stora mängder stöldgods greps en person misstänk för häleri kopplat till en rad butiksstölder.

Polisen misstänker att fler personer bodde i huset och är starkt kritisk till verksamheten, som skapar grund för annan kriminalitet inklusive svartjobb.

– Ett svarthotell i den här storleken drar in väldigt mycket pengar, mellan 50 000 och 100 000 kronor i månaden skulle jag tro, säger kommissarie Per-Arne Kaati vid gränspolisen till tidningen Mitt i.

Det har även upprättats anmälningar om narkotikabrott och om olaga hotellverksamhet.

Tipset om svarthotellet kom från allmänheten och polisen vill gärna ha in fler tips.

I mars gjordes ett liknande tillslag mot en villa i Bromsten som förvandlats till svarthotell med 17 sovplatser. Där hittades bland annat efterlysta personer och mängder av stöldgods.

Publicerad:

LÄS VIDARE