Starka reaktioner efter upploppen: ”Totalt haveri”

Publicerad 2022-04-17

Politiker reagerar kraftigt på upploppen i Östergötland.

Norrköpings oppositionsråd Sophia Jarl kallar det ”ett totalt haveri”.

– Det här är gangsters som ska lagföras.

Vänsterpartiets rättspolitiska talesperson Linda Snecker, som bor i Norrköping, berättar att hon just hade promenerat hem från Navestad när hon fick veta att tre personer skjutits av polisen.

"Det här är vad Paludun vill. Att Sverige splittras. Att våldet eskalerar. Att upplopp sker och hatet mot utsatta områden och invandrare ökar. Våld kan aldrig mötas med våld", skriver hon på Twitter.

Linda Snecker.

”Oförsvarligt angrepp”

Norrköpings oppositionsråd Sophia Jalrl (M) säger så här till Norrköpings Tidningar:

– Det här är ett totalt haveri att polisen, som ska upprätthålla ordning och reda i vårt samhälle, inte har tillräckligt med resurser för att kunna hantera det kaos som ligisterna skapar just nu i Navestad.

Hon fortsätter:

– Det här är gangsters som ska lagföras för vad de gör mot oss medborgare, äldre och unga, polis och räddningstjänst. De ska dömas till stränga fängelsestraff.

Olle Vikmång, (S), kommunstyrelsens ordförande i Norrköping säger till NT:

– Efter att ha med egna ögon sett vad som utspelar sig i Navestad så är det svårt att finna tillräckligt starka ord för att beskriva hur jag känner. Det här har ingenting med protester att göra, utan det är ett oförsvarligt angrepp på vår stad, vårt rättssamhälle och vår demokrati.