Bussbolaget i sorg efter våldsamma kraschen i Kumla

Publicerad 2023-02-18

Arkivbild.

Två personer har dött efter en kraftig kollision mellan en bil och buss i Kumla under fredagskvällen.

Svealandstrafiken berättar att de två omkomna var medarbetare på bussbolaget – både bussens och personbilens förare.

– Det är väldigt otäckt, säger produktionschef Peter Beckman.

På fredagskvällen klockan 21.16 larmades polisen och räddningstjänsten om en allvarlig trafikolycka på riksväg 52 söder om Kumla. En linjebuss och en bil krockade och fattade eld.

Fordonen ska ha krockat "mycket kraftigt", uppgav polisen.

Strax efter klockan 05 på lördagen meddelar polisen att två personer har omkommit i olyckan. De två döda var förarna av fordonen.

Båda medarbetare på bussbolaget

Linjebussen kördes av Svealandstrafiken åt Länstrafiken. Produktionschef Peter Beckman berättar att det var en ensam förare och inga passagerare ombord. Föraren skulle ta bussen till en depå i Askersund då kollisionen inträffade.

– Vi har precis haft krismöte och fått reda på att personbilsföraren också var en av våra medarbetare, men som körde i privat ärende. Att vi har förlorat två medarbetare är väldigt otäckt, säger Peter Beckman och fortsätter:

– Polisen har varit knapphändiga med information om vad som har hänt. Men när vi fick informationen sent i natt så hade vi på känn att det inte gått så bra. Vi är i chock.

Det ena fordonet var en biogasbuss. Kraftiga explosioner skedde i trycktankar och däck, och rök syntes från långt avstånd.

”Utbrända vrak”

Av personbilen och bussen var det bara två utbrända vrak kvar när de lyckades släcka branden vid 23.30-tiden, enligt polisen.

– Det är svårt att beskriva en sådan kollision. Vi hade bekymmer med att ta oss fram på grund av värmen, säger polisens presstalesman Jan Matern.

Fordonen kommer att tas i beslag för teknisk undersökning.

– Vi har inlett en förundersökning gällande vårdslöshet i trafik och vållande till annans död är inledd för att klarlägga händelseförloppet.

Arkivbild.

Följ ämnen i artikeln