Kronprinsessan Victorias bröllop

Trend-sessor!

Av: 

Jenny Alexandersson

NYHETER

Ebba von Sydow har stenkoll på Victoria och Madeleine

Ebba om... Victoria och Madeleines stil: Victoria har verkligen förändrats. Hon har hittat en stil som hon trivs bra med. Hon har en kvinnlig cool stil som balanserar mellan klassisk elegans och hur en modern ung kvinna vill se ut 2010. Madeleine har genom åren absolut varit en inspiration för många tjejer, kanske framför allt för att hon symboliserat den typiska Stockholmslooken à la Stureplan. På senare tid har hon burit lite mer svenskt mode, vilket jag tycker är roligt. Det hade kunnat vara ännu mer!

Foto: Foto: Scanpix

Nu byter Ebba von Sydow modetrenderna mot rojalistisk bröllopsyra – i tv.

Men intresset för kungligheter är inte nytt.

– Jag har jagat mig svettig efter kronprinsessan på Marstrand, säger hon.

Ebba von Sydow är innehållsansvarig för SVTs bröllopsprogram i vår.

Foto: Foto: Urban Andersson

Hon har inspirerat många unga tjejer genom sin blogg och som chefredaktör för Veckorevyn. Men när Ebba fick frågan om att göra kunglig tv tvekade hon inte en sekund.

– Man måste våga göra det oväntade, säger Ebba von Sydow.

Har träffat prinsessorna

I vår går programserien ”Det kungliga bröllopet” på SVT. Totalt blir det 15 program där Ebba är programledare och innehållsansvarig. Tillsammans med historikern Herman Lindqvist och folkvettsexperten Magdalena Ribbing guidar hon tittarna genom den kungliga världen.

Ebba har alltid varit intresserad av kungafamiljen, men beskriver det hellre som en fascination av kungahuset som fenomen.

Hon har träffat både Victoria och Madeleine i privata sammanhang flera gånger. Ett minnesvärt möte får henne att brista ut i skratt.

– Jag, min syster och hennes dotter jagade Victoria på Marstrand. Vi sprang oss svettiga efter hennes golfbil tills den stannade. Min systerdotter Kitty är tre år och kunde inte förstå att det var en riktig prinsessa eftersom hon inte bar krona, säger Ebba.

”Alla har en åsikt”

SVT har kritiserats för att ”Det kungliga bröllopet” inte granskar hovet utan mer skildrar den kungliga vardagen och bröllopsyran.

Att monarkin engagerar råder det inga tvivel om. Ebbas nya jobb har väckt känslor bland vänner och bekanta.

– Alla tycker inte att det är ­roligt, men alla har en åsikt. Det går inte en middag eller lunch eller möte utan att folk vill lufta ämnet, säger hon.

Ebbas topp 3

Kronprinsessan Mary, Danmark.

Mary är den kunglighet i Europa med högst trendfaktor. Hon har ett stort modeintresse som hon ständigt utvecklar. Att Mary syns på modeveckan i Köpenhamn och pratar med danska designers är fantastiskt. Det borde prinsessan Madeleine också göra om hon har ett genuint intresse, jag har lobbat länge för att hon ska axla samma roll för svenskt mode.

Kronprinsessan Máxima, Holland.

Hollands kronprinsessa har en fantastisk färgstark stil. Hon är den mest chock­rosa kunglighet vi har och det är urhärligt.

Drottning Margrethe, Danmark.

Margrethe är en härlig karaktär och trivs med sin ålder. Det är inte så lätt för kvinnor att åldras i rampljuset eftersom man ständigt granskas. Hon är snygg även om hon har gula tänder och massor av rynkor, hon är stilig och har pondus.

Moderätta med stil

Victorias stora örhängen, coola skor och roliga armband är en het kunglig vårtrend. Likaså Marys skärp, sjalar och håraccessoarer.

Ebba von Sydow tycker att kronprinsessorna Victoria och Mary lyckas vara kungliga och trendiga på samma gång.

– Många kvinnor som har ett yrke där man måste vara propert klädd inspireras av dem. Det finns inte så många stilikoner för sådana kvinnor i dag och de är inte intresserade av modebloggare i lackbyxor och trasiga jeans.

Mette-Marit gjorde allt rätt.

Foto: Foto: Scanpix

Med prinsesstalang

Vad krävs egentligen för att göra ett bra jobb som prins eller prinsessa?

– Det viktigaste är att vara stabil och trygg i sig själv. Men det går att lära sig, titta bara på Mette-Marit och den resa hon har gjort. Hon gick från att vara oerhört utskälld och helt fel till att vara populär och i allra högsta grad kungligt erkänd. Det är skickligt att kunna vända en mediebild på det sättet.

Ebba von Sydow har stött på Daniel Westling vid flera tillfällen och småpratat. Hennes intryck av honom är en reko, jordnära och sympatisk kille.

– Det ska bli oerhört spännande att följa Daniel. Vi har ju inte sett honom i rampljuset ännu och det är de första åren som man sätter mediebilden.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Nederländerna–Österrike i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Kronprinsessan Victorias bröllop

Kronprinsessan Victoria