Här är vårt nya väder!

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-06-29

Nu börjar semestertiderna på allvar och i samband med det lanserar aftonbladet.se sin nya vädertjänst.

Med den får du animerade femdygnsprognoser för hela Sverige och alla större städer i resten av världen.

– Är det någon gång som vädret verkligen har betydelse för svenskarna, så är det under sommaren när vi har semester. Därför erbjuder vi nu en ny uppfräschad vädertjänst som man faktiskt kan använda och ta reda på det lokala vädret, oavsett var man befinner sig i världen, säger chefredaktör Kalle Jungkvist.

Aftonbladet.se:s nya vädertjänst har modern rörlig grafik och ger en ökad användarvänlighet. Du kan enkelt ta del av femdygnsprognoser för hela Sverige och resten av världen genom att klicka på kartan.

Enligt aftonbladet.se.s chefredaktör Kalle Jungkvist är svenska folket mycket intresserat av vädret, något som han själv har stor förståelse för.

– Men det är inte bara svenskarna som är intresserade av vädret. I USA är det ännu större och där har de ju ett mer extremt väder. Vi svenskar längtar dock efter sol och ljus vilket säkert beror på att det är så mörkt här under vinterhalvåret. Då blir det väldigt viktigt med sol på sommaren.

Hur ska du själv använda vår nya tjänst?

– I sommar kommer jag följa vädret från Österlen i Skåne. Och blir det alltför mycket regn kommer jag nog kolla in Medelhavet för att kanske få en vecka sol och värme.

Så blir vädret hos dig!

Hos oss får du:

aftonbladet.se

Följ ämnen i artikeln