Far och son åtalas – bevisningen stark

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-07

Drev knarkcentral i lägenhet i Malmö

Lägenheten vid Möllevångstorget i Malmö var en knarkcentral.

En 50-årig man och hans 21-åriga son misstänks för omfattande drogförsäljning.

I går åtalades de för grovt narkotikabrott.

Pappan och sonen greps i början av augusti efter att polisens spanare under en längre tid noterat hur 21-åringen sålt cannabis och kokain runt om i centrala Malmö. Försäljningen dokumenterades med hjälp av videosekvenser och fotografier vid ett flertal tillfällen under sommaren.

När polisen slog till mot lägenheten, där den 50-årige mannen bodde med sin hustru och ett minderårigt barn, hittades narkotika på flera ställen.

Förnekar brott

Främst låg cannabis i 21-åringens lillebrors rum där han ibland sov över då han hälsade på hos sina föräldrar. Men polisen hittade även narkotika på hatthyllan och i ett medicinskåp i hallen. Flera vågar hittades också av polisen vid tillslaget. En av vågarna stod placerad på en byrå i lillebroderns rum. 21-åringen förnekar att vågarna användes för att mäta upp narkotika utan hävdar att de användes till pappans nötförsäljning.

Både 50-åringen och 21-åringen förnekar brott men erkänner att de använt narkotika för eget bruk.

Åklagarens bevisning mot männen är omfattande och enligt åtalet är brottet att betrakta som grovt eftersom det rör sig om en stor mängd narkotika.

Misstänkt för misshandel

21-åringen är även misstänkt för två fall av misshandel. En av dem betraktas som en grov misshandel och inträffade i början av juni.

21-åringen misstänkts för att tillsammans med två kamrater ha misshandlat en 25-årig man på Södra Förstadsgatan i Malmö. De tre männen slog och sparkade 25-åringen som låg på marken. De använde även skruvmejsel som de slog mot hans huvud.

Rättegången inleds nästa vecka och väntas pågå i minst fyra dagar.

ANNONS