Landningsstället gick inte att dra in

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-14

Ny incident för SAS-ägt flygbolag i dag

SAS-ägda bolaget Blue1:s plan av typen Avro RJ85 drabbades på fredagen av tekniska problem under en flygning till Kuopio i FInland.

Problemen fortsätter för SAS. I dag var det det SAS-ägda bolaget Blue1:s passagerarplan som drabbades under en flygning till Kuopio i Finland.

Tjugo minuter efter starten från Helsingfors fick piloten larm om att luckan till landningsstället inte stängts ordentligt. Planet tvingades återvända till Helsingfors då man bedömde att felet inte kunde åtgärdas i Kuopio, uppger SAS informationsdirektör i Finland Tom Christides för finska MTV3.

I planet fanns 17 passagerare som till slut anlände till Kuopio några timmar försenade. Tom Christides vill betona att dagens incident har ingen koppling till de tidigare problem som drabbat SAS under den senaste veckan.

- Planet till Kuopio var en Avro Rj85 med jetmotorer. Den här gången var det inget fel på landningsstället, det finns ingen likhet med tidigare incidenter, säger Christides.

Under den senaste veckan har SAS haft problem med fyra av sina plan. Bolaget har nu ställt in flygningar med den tidigare olycksdrabbade typen Dash 8, Q-400. Tusentals personer har drabbats av inställda flyg.