Sex nyheter till företagare i IOS7

Uppdaterad 2013-09-05 | Publicerad 2013-08-08

För första gången flirtar nu Apple med företagen.

I nästa version av deras systemprogram för telefoner och pekplattor finns flera funktioner enbart för företag.

Trots att Apple i första hand fokuserat på privatkonsumenter med sina bärbara maskiner så har de i allt större utsträckning börjat nästla sig in på företagen.

Via just privatpersoner som föredrar att använda sin egen telefon än företagets alternativ.

Med IOS 7 har Apple tänk ta steget in på företagen fullt ut. Här är sex av nyheterna:

1. Företagen kommer att kunna styra vilka program och konton som ska användas för att öppna känsliga dokument. Till exempel kan man bestämma att endast företaget egna appar fungerar för att öppna arbetsrelaterade filer.

2. Företagen kommer att kunna göra appar som bara går att köra på företagets eget VPN. Även andra program ska kunna konfigureras för att automatiskt logga in på företagets VPN när de startas.
3. Via App Store kommer företagen att kunna göra volymköp som sedan skickas till de anställda. Detta har funnits ett tag men kritiserats av it-tekniker för att inte vara tillräckligt lättmanövrerat. Teknikerna har efterfrågat möjlighet att ställa in och förändra innehållet på alla anslutna enheter samtidigt. Detta ska nu fungera. För anställda som använder sin egen telefon/pekplatta innebär det att de kan få ett program tilldelat under tiden som de jobbar på företaget för att därefter få den inaktiverad.
4. Företagen kommer att kunna ställa in vilka printrar och andra trådlösa enheter som telefonen ska få tillgång till.
5. Mailprogrammet kommer från och med IOS 7 att kunna hantera PDF:er och även tillåta att användare av Microsoft Exchanges 2010 synkar sina anteckningar.
6. Ett lösenord räcker. Den anställde ska bara behöva komma ihåg ett lösenord för att kunna använda alla företagets appar och nät.

Jan Huss

Följ ämnen i artikeln