Träffar sin stulna bebis – efter 41 år

Publicerad 2015-05-26

Nelly Reyes, 61, fick sin son stulen några timmar efter hans födsel.

41 år senare har de återförenats.

– Jag ska krama honom varje dag, jag älskar honom så mycket, säger Nelly Reyes till CNN.

Några timmar efter att Nelly Reyes fött sin son stals han från sjukhuset.

Vad som hände sedan är ett mysterium. Klart är att han på något sätt kom till familjen Tolliver i den amerikanska staden Tacoma.

Nelly Reyes fick i sin tur beskedet att hennes son var död.

Den amerikanska familjen trodde att Travis, som de döpte sonen till, var ett vanligt adoptivbarn som hade lämnats på gatan.

Fördes samman genom dna-test

I nästan 40 år levde Travis Tolliver som en vanlig amerikan. Han visste att han var adopterad, och gjorde ett försök att hitta sina biologiska föräldrar, utan att lyckas.

Det var inte förrän i fjol, när Tolliver läste i tidningen om hur flera chilenska barn rövats bort från sina föräldrar, som han bestämde sig för att göra ett nytt försök.

Genom ett dna-test kunde han matchas med modern Nelly Reyes och få klarhet i hur hans liv egentligen började.

– I hela mitt liv har jag trott att jag blev bortlämnad. Att det inte var så känns underbart i hjärtat men fortfarande overkligt, säger Tolliver till CNN.

Enligt CNN genomfördes hundratals illegala adoptioner i Chile på 70- och 80-talet, där kriminella förde bort barn för att tjäna pengar på dem.

"Hon har alltid en plats i mitt hjärta"

Återföreningen skedde på flygplatsen i Chiles huvudstad Santiago. Ingen av dem pratar varandras språk, men känslorna var lätta att tyda.

– Det är galet! Jag trodde aldrig att det här skulle hända, säger Travis Tolliver.

Mamma Nelly var minst lika överväldigad.

– Jag ska krama honom varje dag, jag älskar honom så mycket.

Nu ska Travis Tolliver umgås med sin nya familj och upptäcka sitt hemland. Hans adoptivmamma – som är lika chockad över att få veta sanningen om hur han kom till USA – är dock inte bortglömd.

– Hon kommer alltid att vara min mamma, det är bara det att jag har två stycken nu. Hon uppfostrade mig och gjorde mig till den jag är. Hon har alltid en plats i mitt hjärta.

Följ ämnen i artikeln