Madde håller privat födelsedagsfest

Publicerad 2014-06-10

Nu är det Madeleines och Chris tur att fira födelsedagar

Dopfebern har lagt sig.

Men prinsessans festsommar är långt ifrån över.

På tisdagskvällen firade Madeleine sin 32-årsdag med en privat familjefest på Drottningholm.

Dopet blev en succé. Hundratals kom till Drottningholm i förrgår för att bevittna lilla Leonores ­inträde i Svenska kyrkan.

Ceremonin blev en lugn tillställning - till skillnad från Madeleines egen skrikfest 1982. Leonore sov sig i stort sett igenom hela dopet och charmade de 160 gästerna på den efter­följande mottagningen.

– Det här är första gången­ som svenska folket ser Madeleine i sin roll som mamma. Det kommer att betyda mycket för ­hennes popularitet och för monarkin. Jag menar, vem gillar inte söta barn? säger ­Aftonbladets hovexpert Roger Lundgren.

”Får kvalitetstid”

Gårdagen blev en rofylld dag för prinsessparet som sågs tillsammans med ­nära och kära utanför sin lägenhet i Hovstallet i centrala Stockholm. Chris O’Neill var på spexigt humör och skrattade högt med systern Natascha Abensperg und Trauns familj innan de promenerade in mot staden tillsammans med prinsessan Madeleine. Även mamma Eva O’Neill var med.

– Det här är en unik möjlighet för dem att få lite kvalitetstid, säger Roger Lundgren.

Fyller år hemma

Sommaren blir betydligt mer hektisk. Och festlig­heterna drog i gång redan i dag - då prinsessan ­Madeleine firade sin 32:a ­födelsedag.

Prinsessans födelsedagsplaner har varit hemliga.

– Det kommer att firas privat, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Men strax efter 20-tiden rullade Madeleine in på Drottningholm för ett födelsedagsfirande hos kungen och drottningen. Dryga tre timmar senare åkte den nyblivna 32-åringen tillbaka in mot Stockholm.

17 dagar senare firar Chris O’Neill sin 40-årsdag - den här gången på hemmaplan. Dagen innan, den 26 juni, deltar Madeleine vid en konsert för Childhood Foundation i Washington.

– De kommer tillbaka till Sverige i början på juli, ­säger Margareta Thorgren.

Hemliga planer

Resten av sommarplanerna är hemliga. En säker programpunkt är dock kronprinsessans födelsedagsfirande i Borgholm den 14 juli. Födelsedagen tv-sänds och hela kunga­familjen deltar.