Två begärs häktade för Kumlamord

Publicerad 2014-06-21

Den anhållna kvinnan begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet på en kvinna i 20-årsåldern i Kumla.

Misstankarna mot mannen ändras - till skyddande av brottsling.

Polisen bekräftar att kvinnan mördades i Askersund men sedan flyttades till ett gammalt stenbrott utanför Kumla.

– Vi har goda förhoppningar om att lösa det här, säger Mats Nylén, pressansvarig vid Örebropolisen.

Begäran om häktning lämnades av åklagare under lördagseftermiddagen. Kvinnan är på sannolika skäl misstänkt för mordet medan misstankarna mot mannen nu ändras - han är skäligen misstänkt för skyddande av brottsling.

Häktningsförhandlingar kommer att hållas under söndagseftermiddagen.

Polisen förtegen

Polisen har tidigare varit förtegen om händelseförloppet. Man har genomfört tekniska undersökningar på flera platser, bland annat utanför de misstänktas bostäder och vid ett gammalt stenbrott utanför Kumla. Polisen kan nu bekräfta att kroppen hittades vid en plats intill stenbrottet i tätorten Hällabrottet.

– Mordet har skett i Askersund och efter det har kroppen på något sätt flyttats dit, säger Mats Nylén.

– Jag vill inte säga något om hur informationen kommit till oss.

Bevisläget är gott, menar han.

– Vi har en förhållandevis bra bild av händelseförloppet och har fått in information på ett sätt som är ovanligt för den här typen av fall. Vi har goda förhoppningar om att kunna lösa det här.

Mannen nekar

Under torsdagen släpptes en av de män som anhölls misstänkt för medhjälp till mordet, då det inte fanns några skäl att hålla honom kvar.

– Med hänsyn till förundersökningen kan vi inte säga något om misstankarna mot honom kvarstår, säger Robin Simonsson, informatör på åklagarmyndighetens presstjänst.

Mannen som nu begärs häktad nekade under gårdagen till brott och menar att han inte har någonting med händelsen att göra.

– Han är överrumplad och chockad. Han har ingenting med det här att göra, och är inte på något sätt inblandad. Ingen bevisning har presenterats mot honom. Jag tror att han kommer att släppas, sa mannens advokat.

Den huvudmisstänkta kvinnans advokat är mycket förtegen, men menar att åklagaren ännu inte har lagt fram någon bevisning.