Bilbränder i Malmö för åttonde dagen i rad

Uppdaterad 2016-08-17 | Publicerad 2016-08-15

Minst åtta bilar har stuckits i brand i Malmö även under måndagskvällen. Inom loppet av 20 minuter var fyra bilar eldhärjade på olika platser. Det här är åttonde dagen i rad som bilar brinner i staden.

– Jag tycker det är tråkigt. Den här händer utanför en skola, det känns inte tryggt, säger Erica som bor i Malmö.

Räddningstjänsten i Malmö har under måndagskvällen åkt på larm efter larm om bilbränder. Det här är åttonde dagen i rad som fordon brinner i staden.

– Jag har inte hunnit så jag kan inte bekräfta hur många bilar som brinner på varje ställe, säger Anna Göransson, pressinformatör vid polisen i region Syd.

– På Delsjögatan där brinner det ganska mycket. Där brinner det även i något sophus, säger hon.

Får in flera nya larm

Vid 22.43 kom första larmet från Hyacintgatan. 22.49 kommer nästa larm från Zenithgatan och sedan två larm från Delsjögatan 22.56. Samtidigt som Aftonbladet pratar med Anna Göransson i telefon får hon in nya larm på Sörbäcksgatan, Arkitektgatan, Nydalavägen och Censorsgatan.

Ingen person har kunnat gripas för nattens händelser.

– Det här handlar först och främst om att släcka. Jag har inga uppgifter om att vi hunnit gripa någon.

Är det omöjligt för er att ta någon på bar gärning?

– Det är lite svårt att säga för mig hur omfattande det är på varje ställe, och så fort det brinner kräver det mycket resurser. När man har så många bränder hinner vi inte, säger Anna Göransson.

”Känns inte tryggt”

Erica bor i stadsdelen Värnhem i Malmö och precis i närheten av hennes hus brann en personbil. Även de intilliggande två bilarna har fått skador.

– Det är många arga grannar. De stod på gatan och någon av våra grannar sa att ”de har tagit det från Rosengård hit”.

– Jag tycker det är tråkigt, själv har vi bilen i garage. Men det här händer utanför skolan och det ligger dagis i närheten. Det känns inte tryggt.

– Jag har inte förstått varför man tänder bilar. Det bara förstör för alla som är här, säger Erica.

Grannen tog två hinkar vatten

Aftonbladet har varit i kontakt med en man som tillsammans med sina grannar lyckades släcka en bil med en liten brandsläckare och hinkar med vatten.

– Jag såg en bil som brann så jag sprang och hämtade en liten släckare jag har på balkongen. Men det räckte inte så grannen hämtade två hinkar vatten.

När brandkåren kom fram kunde de snabbt fortsätta till nästa brand.

– Det är tråkigt, nästa gång är det min bil, säger mannen.

Följ ämnen i artikeln