Kina rustar för tyfonen Chanthu

TT-Reuters

Publicerad 2021-09-13

Folk med paraplyer i Taiwans huvudstad Taipei tar skydd undan skyfall efter tyfonen Chanthus framfört på ön under helgen.

Flygplatser, skolor och tunnelbanan har stängts i Shanghai, som rustar för tyfonen Chanthus ankomst under måndagen.

Tyfonen dränkte under helgen Taiwan med stora skyfall, men har nedgraderats från en supertyfon till en stark tyfon och beräknas tappa ytterligare i fart.

Icke desto mindre räknar myndigheterna i Shanghai med att mellan 250 och 280 millimeter regn ska falla över området runt jättestaden under måndagen, och har delvis stängt ner vissa samhällsfunktioner.

Skolorna stängde under måndagen, och kommer att hållas stängda även under tisdagen, och det gäller också alla parker, lekplatser och nöjesfält.

Delar av det stora tunnelbanesystemet har också stannat, och kommer inte att börja rulla igen förrän onsdag. Det gäller även 26-miljonersstadens två största flygplatser, och containerhamnen i staden har tills vidare stängts.

Zhejiang-provinsen söder om Shanghai varnar för översvämningar i nio distrikt och även där har en hamn stängts till vidare. Därmed står Kinas två största containerhamnar för tillfället stilla.

Följ ämnen i artikeln