Man död i skottlossning i Linköping

Publicerad 2022-01-28

Tidigt i morse sköts en man i 35-årsåldern ihjäl i Linköping.

Polisen har spärrat av ett stort område och söker nu vittnen.

– Vi uppmanar de som kan ha sett eller hört någonting att kontakta oss, säger presstalesperson Dennis Johansson Strömberg.

Vid halv sju imorse larmade flera personer polisen om höga smällar i området Ekholmen i Linköping.

– På plats kan vi bekräfta att en skottlossning inträffat och en person har påträffats död på platsen. Den misstänkta brottsplatsen är utomhus och har spärrats av, säger polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg.

Den avlidne mannen ska haft skottskador i både bröst och hals, uppger polisen.

Tidigare dömd

Den ihjälskjutne mannen var i 35-årsåldern och hans anhöriga är underrättade.

– Den avlidne är tidigare dömd för grova brott. Men det är för tidigt att säga vilka kopplingar personen har haft och om det här har med gängkriminalitet att göra, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Flera polispatruller är i området och arbetar med händelsen. Även hundpatruller och tekniker är på plats. 

– Vi vill komma i kontakt med personer som gjort iakttagelser från händelsen och uppmanar de som kan ha sett eller hört någonting att kontakta oss, säger Dennis Johansson Strömberg.

Söker mörk kombi

En förundersökning om mord har inletts och i nuläget har ingen misstänkt frihetsberövats.

– Vi har pratat med flera personer och vi fortsätter nu att arbeta med att säkra spår och säkra gärningspersoner, säger Johansson Strömberg.

Polisen uppger att ett stort område har spärrats av och att de kommer vara på kommer vara kvar i flera timmar framöver med ett stort antal resurser.

- Vi vill ha in tips och iakttagelser gällande händelsen. Polisen efterfrågar tips gällande en mörk kombi som ska ha lämnat platsen vid 06:30-tiden, sa Rehnström under pressaktiviteten under fredagen.

Förra året dog fem personer i totalt fjorton skottlossningar i Linköping. Det här är den sjätte dödskjutningen på ett år i staden.

Följ ämnen i artikeln