"Vi har mycket gemensamt"

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-01

Clinton jämför sig med Rocky Balboa

Hillary Clinton tänker inte kasta in handduken.

I sitt senaste tal jämför hon sig med boxningshjälten Rocky, enligt AP.

– När det handlar om att avsluta en fajt har vi mycket gemensamt, säger hon.

Hillary Clinton har ingen tanke på att ge upp kampen mot den starkare kandidaten Barack Obama. I sitt senaste tal jämför hon sig med filmhjälten Rocky, spelad av Sylvester Stallone.

Beskriver känd filmscen

Hon beskriver den kända scenen ur första filmen, på trappan till Philadelphia konstmuseum där Rocky tränar för att finna kraften att besegra sin motståndare Apollo Creed.

Clinton hävdar att om hon skulle sluta sin kampanj nu hade det varit som om "Rocky Balboa hade stannat halvvägs i trappan och sagt 'Det här räcker nog".

– När det handlar om att avsluta en fajt har Rocky och jag mycket gemensamt. Jag ger aldrig upp. Och det gör inte det amerikanska folket heller, säger hon i sitt tal.

"Svår kamp mot republikanerna"

Clinton varnade för att demokraterna skulle få det svårt i kampen mot den republikanska kandidaten John McCain och antydde att hennes rival Barack Obama kanske inte skulle klara uppgiften.

– Republikanerna kommer inte att ge upp utan en fajt. Och hur vacker din retorik än är kommer inte republikanerna att stänga av sin attackmaskin. Den har ingen av-knapp, säger hon.