Kaos på Dalaplan

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-10

Bilister uppmanas att ta Pildammsvägen i stället

Från och med i dag ska gatukontoret fräscha upp asfalten kring Dalaplan. Därför finns det risk att det bildas långa köer.

Se upp för köer i trafiken.

Gatukontorets asfaltsjobb kommer att minska framfarten kring Dalaplan i Malmö.

– Det kommer definitivt att bli köer så vi rekommenderar andra vägar för de som snabbt vill komma fram.

Asfaltsjobbet vid Amiralsbron i Malmö är äntligen avslutat och trafiken rullar nu förbi Hansakompaniet i vanlig ordning.

Stort slitage

Nu har trafikkaoset i stället flyttats till Dalaplan där gatukontoret i dag påbörjar arbetet med att lägga om asfalten. Dalaplan är en av de platser i Malmö där in-och utfartstrafiken går för högvarv och därmed blir slitaget på gatorna stort.

– Vi ska byta beläggning på vägen och tyvärr kommer det innebära att det blir begränsad framfart. Men på sikt är det här jobbet oerhört viktigt eftersom det innebär att vi får bättre gator och därmed bättre framfart, säger Kristina Bertilsson, informatör på gatukontoret i Malmö.

Ta en omväg

Arbetet på Dalaplan kommer att pågå till den 21 september och gatukontoret rekommenderar bilister att ta Pildammsvägen, Lantmannagatan eller Stadiongatan i stället.

– Det pågår en hel del arbeten i stan och vi har förståelse för om det kan upplevas som störande, säger Kristina Bertilsson.