Passa på – nu är solen här igen

Uppdaterad 2011-09-03 | Publicerad 2011-09-02

Helgen bjuder på superväder i hela landet – sen väntar höstrusk

Ta chansen och njut i helgen. Då seglar sommarvärmen in över hela Sverige.

Men ha paraplyet nära till hands – nästa vecka finns risk för ett nytt vansinnesregn.

Meteorolog Martin Hedberg.

Regn, regn och åter regn. Många suckar tungt vid tanken på den ovanligt blöta sommaren. Men till helgen kan du lämna paraplyet hemma. Ett högtryck och luft från Medelhavet seglar just nu in över Sverige. Under lördag och söndag blir det sol i hela landet med undantag för något lätt duggregn lokalt.

”Riktigt behagligt”

– Det blir vackert väder i större delen av Sverige med temperaturer mellan 16 och 20 grader, något kallare i Norrland. Eftersom solen skiner kommer det bli riktigt behagligt på många platser, säger Martin Hedberg, meteorolog på klart.se

Men ett klassiskt höstväder bjuder som vanligt på tvära kast. Precis som i förra veckan lurar ett lågtryck från Island i väst. Under lördagen närmar det sig Norge och i nästa vecka finns risk för oväder i Sverige.

”Annorlunda sommar”

– Det kommer att regna och det kan bli ett nytt intensivt regnoväder, liknande det som slog till mot Göteborg för några veckor sedan.

Och sommaren har varit ovanligt blöt. Jämfört med en medelsommar har det regnat dubbelt så mycket.

– Det som framför allt har märkts har varit de riktigt intensiva regnperioderna. Det har varit en lite annorlunda sommar helt enkelt.

Följ ämnen i artikeln