Fotografen fick homofobiskt meddelande – här är hans klockrena svar

Uppdaterad 2018-08-31 | Publicerad 2015-06-29

Vägrade anlita honom efter lagändringen.

Clinton Brentwood Lee gjorde som så många andra efter den amerikanska lagändringen om samkönade äktenskap – han bytte profilbild på Facebook. Det fick en kund att se rött, men Brentwood Lee hade bästa möjliga svar.

På fredagskvällen stod det klart att vem som helst numera får gifta sig i USA. Facebook firade genom att låta sina användare skapa regnbågsfärgade profilbilder.

En som bytte bild var Sankt Petersburg-baserade fotografen Clinton Brentwood Lee. Det gillade inte en av hans kunder.

"Vi vill informera om att vi INTE tänker anlita dig till vårt bröllop. Min fästman och jag stödjer traditionellt äktenskap mellan en man och en kvinna, och vi vill inte att våra pengar ska gå till något annat", skrev en kvinna i ett privat meddelande på Facebook.

"Som att kräva att ingen ska gilla broccoli"

Hon krävde också tillbaka den förskottsbetalning som de redan skickat till fotografen.

Brentwood Lee bestämde sig för att svara i ett inlägg som nu hyllas på nätet, enligt Buzzfeed.

"Det är som om jag inte skulle gilla broccoli och kräva att ingen annan i världen får gilla broccoli heller. Om du inte vill ha samkönade äktenskap – gift dig inte med en kvinna då", skriver han bland annat.
Här är hela fotografens svar:

"Wow, jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag blir besviken, men jag tycker faktiskt det här är bra för nu vill inte mitt företag arbeta med er heller. Det är inte för att ni har en annan syn än oss, det är för att ni tycker att inga samkönade par ska kunna gifta sig bara för att ni tycker det. Det är som om jag inte skulle gilla broccoli och kräva att ingen annan i världen får gilla broccoli heller. Om du inte vill ha samkönade äktenskap – gift dig inte med en kvinna då.

Personligen har jag lärt mig att inte ha fördomar mot andra och älska alla människor. Så jag ska försöka att inte döma dig här och inte säga något mer om vad jag tycker om dig.

På Brentwood Photography ser vi kärlek i alla dess former.

När det gäller er betalning så hoppas jag att du läser den första paragrafen i kontraktet ni skrev på där det står att denna förskottsbetalning ej kan återbetalas. Men oroa er inte, jag ska inte behålla pengarna!

På grund av den här konversationen tänker jag donera era 1500 dollar till GLAD, en organisation som stödjer hbtq-personers rättigheter. Så låt mig vara den första att säga tack så mycket för din donation och ditt stöd till detta fina ändamål! Jag kunde inte ha gjort det utan era pengar."

Följ ämnen i artikeln