Annika tröttnade på skeva ideal – dansar på Facebook

Uppdaterad 2015-09-25 | Publicerad 2015-09-23

"Ska inte få trycka ned unga"

Efter att ha sett Katrin Zytomierska diskutera kroppsideal i TV4 fick Annika Ström nog och spelade in en video där hon dansar i underkläder för att få unga att må bättre över sina kroppar.

Annika Ström, 32, såg Katrin Zytomierskas medverkan hos ”Malou efter tio” i TV4 där hon debatterade kroppsideal tillsammans med Maja Engström från föreningen "Frisk & fri - Riksföreningen mot ätstörningar". Efter inslaget kände hon sig illa till mods och lade upp en video på sin Facebooksida, något som Nyheter24 först uppmärksammade.

"Okej att se ut som man gör"

– Katrin är känd för att ha extrema åsikter. När jag såg programmet kände jag bara att hon ska inte få chans att trycka ned unga människor. Jag vill visa att det är okej att se ut som du gör, oavsett kroppsform, säger Annika till Aftonbladet.

Responsen på Annikas video, där hon dansar i underkläder till låten "Fuck you" av Lily Allen, har till största delen varit positiv.

– Någon tyckte att det var lite osmakligt att lägga upp en sådan video istället för att försöka diskutera. Men i inslaget körde Katrin bara över den andra kvinnan som var där, inte ens Malou fick en syl i vädret. Så jag tänkte att en video kanske var bästa sättet att nå fram.

"Dåligt av TV4"

Annika är även kritisk till TV4:s agerande som lät Katrin medverka i programmet.

– Katrin når ut till så många och jag tycker inte hon tar sitt ansvar. Som ung är du osäker och då behöver du inte höra att du är lat om du är överviktig. Det är dåligt av TV4 att ta med en sådan person.

För ett år sedan kämpade Annika själv mot depression och var sjukskriven från jobbet.

– Jag har förstått att jag måste älska min kropp för att må bra. På mitt Instagramkonto försöker jag att vara kroppspositiv, jag har hämtat mycket inspiration från Lady Dahmer. För ett år sedan hade jag inte vågat lägga ut videon jag lade ut nu, även om jag var mindre då än vad jag är nu.

Annika Ström