Seriemördaren i Kalifornien gripen: ”Stoppat ett nytt mord”

Publicerad 2022-10-16

Jakten på seriemördaren som misstänks ha dödat sex människor i Kalifornien är över.

43-årige Wesley Brownlee greps i sin bil under lördagsmorgonen.

– Vi är säkra på att vi stoppade ett nytt mord, säger polischefen Stanley McFadden enligt Reuters.

Under lördagen meddelade polisen i Stockton, Kalifornien att man gripit den man som misstänks ha mördat sex människor sedan april 2021.

Polisen har sedan en tid tillbaka kopplat samman de sex dödsskjutningarna och konstaterat att det troligtvis rör sig om en seriemördare.

På en presskonferens meddelade polischefen Stanley McFadden att polisen tack vare tips och utredningsarbete kunde hitta den misstänkta 43-åringen Wesley Brownlee när han körde in i staden under lördagsmorgonen.

Wesley Brownlee greps under lördagsmorgonen av polis.

När han greps hade mannen på sig mörka kläder och hade en mask runt halsen. Polisen hittade även ett skjutvapen. Enligt polischefen var mannen ”på ett uppdrag att döda” när han greps.

– Vi är säkra på att vi stoppade ytterligare ett mord, säger han enligt Reuters.

På presskonferensen höll poliserna en tyst minut för de sex människor som mördats, skriver nyhetsbyrån AP.

I rätten på tisdag

Fem av offren sköts ihjäl i Stockton mellan juli och september i år. Polisen misstänker också att en man som sköts ihjäl i Oakland, cirka åtta mil utanför Stockton, förra året också mördats av 43-åringen.

Paul Yaw, 35, sköts till döds klockan 00.31 den 8 juli.

En sjunde person, en 46-årig kvinna, ska enligt polisen ha överlevt efter att ha blivit skjuten av den misstänkte seriemördaren.

Enligt distriktsåklagare Tori Verber Salazar ska mannen infinna sig i rätten på tisdag.

I oktober släppte polisen en bild på en man från en övervakningskamera som man ville komma i kontakt med. Det är oklart om mannen på bilden är den misstänkte seriemördaren eller ett vittne.

Polisen gick även ut med en belöning på 125 000 dollar, nästan 1,4 miljoner svenska kronor till, till den som kunde erbjuda information om seriemördaren.

Bilden från övervakningskameran.

Följ ämnen i artikeln