Här tappas ett vapen på Ica Maxi

Publicerad 2024-04-01

Civilpolisen tappade sitt vapen mitt i lunchruschen på Ica Maxi i Gävle.

Flera vittnen reagerade och slog larm.

– Från vår del är det inget som vi kommer utreda eftersom det inte har begåtts något fel, säger Pelle Vamstad vid polisen i region Mitt.

Vid lunchtid i dag råkade en kvinna tappa ett vapen på golvet på Ica Maxi i Gävle.

Kvinnan var civilklädd och flera vittnen i butiken såg händelsen. Ett vittne uppger att hon blev orolig och slog larm till butikspersonalen.

Förloppet fångades också på film. I kameran kan man se hur kvinnan sträcker sig efter något i fickan, men kommer åt vapnet som sedan faller ner i golvet. Därefter plockar hon snabbt upp det igen och går sedan in mellan några butikshyllor.

Polisen larmades också snabbt om händelsen.

Förklaringen: Fastnade i tröjan

– Det är en civil polis i tjänst som tappade sitt vapen. Hon skulle förmodligen handla lunch. Hennes tröja har fastnat i hölstret och då råkade hon tappa vapnet, säger Pelle Vamstad, presstalesperson för polisregion Mitt.

Vidare säger han att det handlar om en olyckshändelse. I övervakningsfilmen kan man också se hur en annan civilpolis går fram till kvinnan.

– Från vår del är det inget som vi kommer utreda eftersom det inte har begåtts något fel. Sedan är det såklart olämpligt att tappa sitt vapen, men det är inget regelbrott, säger Pelle Vamstad.

Vidare säger han att händelsen inte utgjorde någon risk för allmänheten i butiken.

– Om man tappar en Glock kan den inte avlossa ett skott, säger han.

Arkivbild. Ica Maxi-butik i en annan del av landet.

Följ ämnen i artikeln