Transtjejen Corey får sina första hormoner – reaktionen är gripande

Publicerad 2015-09-29

Mamman: ”Vi grät och skakade båda två”

Corey Maison föddes som pojke men har sedan elva års ålder levt som flicka. För några dagar sedan fick hon en present av sin mamma – sina första hormoner.

– Corey har aldrig kramat mig så hårt förut, säger mamman Erica till Buzzfeed.

Erica Maison märkte tidigt att hennes barn Corey inte ville klä sig som pojkarna i skolan.

– Hon föredrog att klä sig i tjejkläder även om hon alltid bar pojkkläder när vi var ute bland folk. Jag tänkte att hon nog var gay.

Youtube-video förändrade allt

Men när Corey var elva såg hon, tillsammans med mamma Erica, en Youtube-video med en transkvinna och då gick det upp för Corey.

– Då sa hon till mig: ”mamma, jag är som henne, jag är en tjej”.

Tillsammans började de leta efter en klinik där Corey kunde påbörja sin könskorrigering. De fann en i Chicago, fem timmar hemifrån. Där fick Corey ett implantat som förhindrar manlig pubertet och även prata med en terapeut som hjälpte familjen att hantera situationen.

”Det var overkligt”

I samråd med läkare, terapeut och Corey själv bestämdes det att Corey i augusti i år var redo att påbörja sin hormonbehandling. Den 24 september kom till slut samtalet från apoteket: hormonerna fanns redo att hämtas upp.

– Det var overkligt. Jag grät och skakade hela vägen dit. Jag försökte komma på det bästa sättet att ge henne nyheten hon hade väntat på i två och ett halvt år.

Se videon där mamma Erica överraskar Corey med sina efterlängtade hormoner ovan.

Följ ämnen i artikeln