Ny skottlossning i Göteborg i natt

Publicerad 2016-09-04

Under fredagskvällen sköts en man till döds vid Frölunda torg.

Natten mot söndag inträffade en ny skottlossning – då minst tio skott sköts mot en port på Kummingatan i Angered.

– Jag såg två eu-mopeder med två personer på varje, säger ett vittne till Aftonbladet.

Vittnen hade vid 04-tiden ringt om skottlossningen på Kummingatan. Väl på plats kunde polisen varken se förövare eller eventuella offer. Däremot hittades kulhål både i en entrédörr och i ett cykelförråd i anslutning. I porten syns tydligt minst fyra hål och vid ingången till cykelgaraget sex.

– Det är flera vittnen som ringer från området. Det är ingen som har sett någonting, men de som ringer har upplevt att det låter som automateld. Det är ett antal skott i en snabb följd, sedan är det tyst, säger Hans Lippens, presstalesman vid polisen i Göteborg.

Ett vittne som Aftonbladet pratat med uppger att han hört en moped i anslutning till skottlossningen.

– Jag var vaken och låg och kollade på serier. Jag hörde en moped eller mc komma åkande, sedan small det som fan. Sedan hörde jag hur mopeden startade igen och åkte iväg, säger vittnet.

Inte heller han såg något av gärningsmannen.

Såg två mopeder

Uppgifterna om mopeder kommer från flera håll. Ytterligare ett vittne som Aftonbladet mött såg med egna ögon vad som såg ut som eu-mopeder.

– Det var två killar på varje moped som åkte runt husen. Sedan smällde det så in i helvete. Sedan åkte mopparna i väg igen, säger vittnet.

Vittnesuppgifter om en person på moped har även nått polisen, enligt presstalesman Hans Lippens.

– I samband med teknisk undersökning har vi självklart pratat med vittnen på plats och enligt initiala uppgifter har vittnen sett vad som kunnat vara någon som lämnat platsen på moped eller motorcykel.

En annan av de som vaknade upp av smällarna var Anita Lydeen, 67, som bor i området.

– Jag uppskattar det till sju, åtta smällar och det lät som ett automatvapen. Mina händer blev alldeles svettiga och jag ringde polisen med en gång.

Hon såg själv inget av händelsen, eller gärningsmännen.

– Det här är väldigt allvarliga saker. Jag har inte sovit sedan fyra i morse, säger en uppskakad Anita.

Oklart om koppling

Ingen person hittades skadad i skottlossningen, enligt polisen. Inte heller hade några blodspår synts. Man har ändå gjort kontroller på sjukhus och haft kontakt med SOS, utan att hitta något som tros vara kopplat med händelsen.

Polisen undersöker nu om det kan finnas koppling till mordet i fredags kväll.

– Vi tittar ju på alla möjliga kopplingar till den avlidna personen, som vi tror oss veta vem det är. Det är för tidigt att säga om skottlossningen har koppling till det ena eller andra, men det finns boende i området som är kopplade till olika kriminella grupperingar, säger Hans Lippens.

Han fortsätter:

– Det är klart att spaningsledningen för mordet tar till sig det här och följer upp det i fortsatta arbetet.

Misstänkt vapenbrott

På platsen har polisen hittat tre tomhylsor och avspärrningar har satts upp. Två portar är bakom avspärrningarna och många nyfikna grannar har under söndagsmorgonen begrundat polisens arbete där man inlett tekniska undersökningar.

En anmälan rörande vapenbrott och skadegörelse har upprättats.

Under natten har ytterligare en skottlossning inträffat i Göteborg då en man skjutits i benet vid Andra Långgatan. Enligt vittnen ska det ha varit ett bråk mellan flera personer och en smäll ha hörts.

Polis kunde på plats varken så hylsa, blod eller någon skadad. Senare visade det sig att en skadad man uppsökt sjukhus på egen hand.

Mannen ville inte redogöra för händelseförloppet och var enligt polisen ”inte direkt samarbetsvillig”.

Polisen ser ingen koppling till mordet i fredags eller nattskjutningen i Angered.

Följ ämnen i artikeln