Misstänkt för överfallsvåldtäkter släppt

Publicerad 2018-09-02

Den 38-årige man som anhölls i fredags misstänkt för två överfallsvåldtäkter i Malmö har släppts. Efter dna-analys är han inte längre misstänkt för brotten.

– Jag har nu på morgonen avskrivit alla misstankar mot mannen och försatt honom på fri fot, säger förundersökningsledaren kammaråklagare Ola Lavie på Malmö åklagarkammare.

Det var efter att polisens fantombild på den misstänkta gärningsmannen publicerats som 38-åringen kunde gripas. Han anhölls på fredagen, misstänkt för två överfallsvåldtäkter i Malmö i maj och i juni.

Men nu har mannen släppts. Resultat från en dna-analys har visat att det inte är rätt person som anhållits, meddelade Åklagarmyndigheten på söndagen.

– Jag har nu på morgonen avskrivit alla misstankar mot mannen och försatt honom på fri fot, säger förundersökningsledaren kammaråklagare Ola Lavie i ett pressmeddelande.

Resultat från NFC

Mannen släpptes på söndagsmorgonen efter att resultaten kom in från NFC (Nationellt Forensiskt centrum).

– Resultaten av dna-analyserna var negativa, vilket innebär att vi nu med säkerhet vet att det inte är den gripne 38-årige mannen som är den skyldige, säger Ola Lavie på Malmö åklagarkammare i pressmeddelandet.

Efterlyser fler tips

Den gärningsman som eftersöks misstänks för två fall av grov våldtäkt. Han ska ha förföljt kvinnorna på cykel för att sedan utsätta de för livsfarligt våld när han förgripit sig på dem.

Det första överfallet skedde den 22 maj intill stadsdelen Rosengård och det andra den 2 juni på Neptunigången vid Västra hamnen. Tekniska undersökningar har visat att det är samma gärningsman i båda fallen.

– Nu arbetar vi vidare med det vi har i utredningen och tar gärna emot fortsatta tips från allmänheten som kan hjälpa oss att komma vidare, säger Ola Lavie.

Följ ämnen i artikeln