Åklagaren i Tovefallet besökte avspärrade lägenheten

Publicerad 2022-11-11

Misstankarna mot de häktade kvinnorna i Tovefallet har stärkts.

Under veckan som gått har åklagare Adam Rullman besökt den avspärrade lägenheten i Vetlanda som kopplas till Toves försvinnande.

– Jag, tillsammans med några utredare, var på platsen för att få en uppfattning om hur det ser ut, säger han till Aftonbladet.

Två kvinnor sitter fortfarande häktade misstänka för människorov, mord och gravfridsbrott efter att Tove hittats död utanför Vetlanda. Utredningen fortsätter och misstankarna mot kvinnorna har stärkts.

PLUS: Stor kartläggning: Detta vet vi om Toves försvinnande

”Misstankarna gäller fortfarande båda kvinnorna. Inget har framkommit som försvagat misstankarna, tvärtom” skriver åklagare Adam Rullman i ett mejl till Aftonbladet.

Samtidigt väntar polisen på resultatet från den rättsmedicinska undersökningen. Under fredagen hade åklagaren inte fått resultatet.

”Erfarenhetsmässigt tar det flera veckor innan deras rapport är klar” skriver Adam Rullman.

Åklagare Adam Rullman.

Åklagaren på plats vid lägenheten

Grannar ska under natten Tove försvann ha hört kraftiga dunsar från en av kvinnornas lägenhet. Under veckan har Adam Rullman själv varit på plats vid den avspärrade bostaden.

– Anledningen till att man håller en intressant plats avspärrad är för att man ska kunna komma tillbaka om det framkommer saker som behöver kontrolleras. Tekniker kan ju komma tillbaka flera gånger. Det är helt i sin ordning att utredare återvänder till en sådan plats, säger han till Aftonbladet.

Att åklagaren själv besökte den avspärrade lägenheten berodde inte på att man undersökte nya spår.

– Det var inte något annat än att jag tillsammans med några utredare var på platsen för att få en uppfattning om hur det ser ut, säger han.

Nya förhör med kvinnorna

Åklagaren säger att det har genomförts nya förhör med de misstänkta kvinnorna under veckan men vill inte kommentera vad som framkommit.

Utredningen av vad som har hänt Tove fortsätter. Rullman nämner att kriminaltekniker, IT-forensiker och analytiker jobbar inom sina områden samtidigt som förhör med olika personer genomförs.

– Man jobbar metodiskt som man alltid gör i den här typen av utredningar, säger han.