Ebba Busch: Skyttedals egna ord vi utgått ifrån

Publicerad 2024-01-24

På onsdagen mötte Ebba Busch medier i riksdagen och svarade på frågor kring petningen av Sara Skyttedal som toppnamn för EU-valet.

– Det är Sara Skyttedals egna ord som vi utgått ifrån, säger hon till reportrar.

På en pressträff i riksdagen på onsdagen kommenterar Ebba Busch (KD) turerna kring Sara Skyttedal och hennes uteslutande som toppnamn i EU-valet

– Det är Sara Skyttedals egna ord som vi utgått ifrån i den här hanteringen, och det är hennes egna redogörelser som ligger till grund för beslutet partiledningen tagit, säger hon till reportrarna.

Ebba Busch säger även att förtroendet för Sara Skyttedal är förbrukat.

Sara Skyttedal och Ebba Busch.

– Det är också en partistyrelse som landar i det här beslutet utifrån den redogörelsen och landar i det att vi kallar till ett extra partifullmäktige för att då ta beslut om nytt toppnamn.

Bröt tystnaden

Sara Skyttedal petades som KD:s toppnamn för EU-valet efter att det uppdagats att hon erbjudit sina tjänster till Sverigedemokraterna.

Och under tisdagen bröt Skyttedal tystnaden i SVT:s ”30 minuter” där hon nekar till att ha försökt kandidera för Sverigedemokraterna.

– Jag konfronterades med något som bara finns i Ebba Busch fantasi, sa Skyttedal i intervjun.

I fredags meddelade även Kristdemokraterna sitt nya toppnamn på listan vilket blev samhällsdebattören Alice Teoderescu Måwe.

Ebba Busch (KD)

Följ ämnen i artikeln