Två tonåringar anhållna efter skjutning i Göteborg

Publicerad 2023-08-15

En ung man blev både påkörd av en moped och skjuten i Västra Frölunda under måndagskvällen.

Under förmiddagen anhölls två personer i 18-årsåldern.

Men enligt uppgifter till GP är även offret misstänkt för mordförsök.

Vid 23.30-tiden på måndagskvällen hördes höga smällar i ett bostadsområde i Västra Frölunda i Göteborg. En ung man hade blivit påkörd av en moped och därefter skjuten i benet. När ambulansen hämtade honom hade han också huvudskador.

– Den här personen har blivit påkörd. Skadorna i huvet har sannolikt med påkörningen, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Vittnen uppger för GP att flera maskerade personer hoppade ut ur en bil för att skjuta den unga mannen, vars skadeläge är fortsatt oklart.

Två vapen användes

Under natten greps två 18-åringar i anslutning till brottsplatsen. Polisen kopplar händelsen till de gängkriminella miljöerna och polisen tittar på den skadade mannens inblandning. Enligt uppgifter till GP är även han misstänkt.

– Det kan mycket väl bli fler frihetsberövade i ärendet. Utredningsläget ser bra ut. Men samtidigt är det otäckt att detta sker publikt. Det är en väldigt otäck utveckling att man inte tar hänsyn till allmänheten, säger Max Olsson, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Frölunda till GP.

Polisen utreder händelsen som mordförsök och under måndagsförmiddagen anhölls männen, den ena skäligen misstänkt och den andra är misstänkt på sannolika skäl.

– Det har använts två olika vapen i den här händelsen, säger Max Olsson.

Följ ämnen i artikeln