Trumps arga brev till stjärnorna: Jag hoppar av

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Stjärnorna vill utesluta Donald Trump ur facket efter stormningen av Kapitolium.

Nu har expresidenten svarat ordföranden Gabrielle Carteris, känd från ”Beverly Hills 90210”, i ett osande brev.

”Vem bryr sig!”, skriver han och meddelar sitt utträde.

Donald Trump fick ett brev i dag från Jamie Raskin, ledamot för Demokraterna i representanthuset och en av de ansvariga för riksrättsåtalet, med en förfrågan om han kan tänka sig att vittna i senaten under förhören.

Den frivilliga uppmaningen svarade han nej till bara några timmar senare.

Demokraterna i senaten har möjlighet att kalla honom att vittna under rättegången som inleds på tisdag nästa vecka, men det framstår som osannolikt.

Expresidenten skickade själv ett brev under torsdagen – till stjärnorna i fackförbundet SAG-AFTRA som organiserar skådespelare, programledare, journalister och andra som jobbar inom tv, radio och film.

 Gabrielle Carteris (till höger) och ”Beverly Hills 90210”-gänget vid ett tidigare tillfälle.
Foto: PHIL MCCARTEN / TT NYHETSBYRÅN
Gabrielle Carteris (till höger) och ”Beverly Hills 90210”-gänget vid ett tidigare tillfälle.

Anklagas av stjärnornas fack

Förbundet röstade i mitten av januari att ställa Donald Trump, som varit medlem sedan 1990-talet, inför sin disciplinkommitté efter stormningen av Kapitolium den 6 januari där en mobb skapade kaos i kongressen.

Expresidenten är ställd inför riksrätt efter misstankar om att han uppviglade anhängarna som deltog i kravallerna.

Förutom att anklaga honom för stormningen skrev facket att han är ansvarig för en ”hänsynslös kampanj av desinformation med syftet att misskreditera och i förlängningen äventyra säkerheten för journalister, många av dem medlemmar i SAG-AFTRA”.

Nu svarar Donald Trump facket och dess ordförande Gabrielle Carteris i ett brev där han meddelar att han hoppar av organisationen.

”Fru Carteris, jag skriver till dig i dag med anledning av den så kallade disciplinära kommitténs möte med syfte att återta mitt fackliga medlemskap. Vem bryr sig!, inleder han brevet.

Gabrielle Carteris, 60, är skådespelare och mest känd för en bredare publik för sin roll som Andrea Zuckerman i tv-serien ”Beverly Hills 90210” på 90-talet.

Foto: Jordan Strauss / AP
Gabrielle Carteris.

Trump stolt över rollerna

”Samtidigt som jag inte känner till dina insatser är jag väldigt stolt över mina insatser i filmer som ”Ensam hemma 2”, ”Zoolander” och ”Wall Street” och tv-serier som ”Fresh Prince i Bel Air”, ”Saturday Night Live”, och självklart, en av de största succéerna i tv-historien ”The Apprentice”. Bara för att nämna några stycken”, skriver Donald Trump.

Trumps brev.

”Jag har också på ett storartat sätt hjälpt nyhetskanaler inom kabel-tv (som ansågs vara en döende plattform med inte mycket tid kvar innan jag blev involverad i politiken) och skapat tusentals jobb på kanaler som MSDNC (en anspelning på att MSNBC anklagas för att vara en megafon för Demokraterna, reds anm) och fake news CNN och många andra”, fortsätter han i brevet till Gabrielle Carteris.

Expresidenten är inte helt nöjd med hur hans tidigare fackförbund sköter sitt arbete.

”Din organisation gör inte mycket för sina medlemmar, och inget för mig – utöver att dra in avgifter och främja farliga oamerikanska förslag och idéer – vilket visar sig i era massiva arbetslöshetstal och stämningar från hyllade skådespelare”, skriver Donald Trump från sitt lyxresidens Mar-a-Lago i Florida.

Han avslutar med att skriva att han därmed inte längre är medlem i SAG-AFTRA: ”Ni har inte gjort någonting för mig”.

Foto: TWENTIETH CENTURY FOX
Culkin och Trump i ”Ensamma hemma 2”.

Culkin vill klippa bort Trump

Efter kaoset i Kapitolium började krav ställas på sociala medier om att Donald Trump borde klippas bort från sin minimala roll i ”Ensam hemma 2”. Ett krav som barnstjärnan och huvudrollsinnehavaren Macaulay Culkin ställde sig bakom.

I samma veva avslöjade regissören Chris Columbus att Trump tvingade till sig rollen i utbyte mot att teamet fick filma på hans hotell Plaza Hotel som han då ägde.

SAG-AFTRA å sin sida var väldigt kortfattade i sitt svar till expresidenten. ”Tack”, säger det korta uttalandet.

Förbundet har 160 000 medlemmar.

Publicerad:

LÄS VIDARE