Storbråk och misstanke om människorov

Publicerad 2011-08-19

Larm om storbråk tvingade skyddsutrustade insatspoliser och hundar rycka ut till Hisingen i Göteborg på fredagseftermiddagen.

Både människor och pitbullhundar slogs i höghuset.

Polisen utreder nu misstankar om människorov och misshandel.

– Två personer gripna och en avförd till sjukhus. Vi har spärrat av en lägenhet och tagit en bil i beslag. Vi har preliminärt rubricerat det som olaga frihetsberövande alternativ männiksorov och grov misshandel, säger polisens presstalesman Björ Blixter.

"Det var hårda tag"

Det var vid 16.47 som både kringboende och inblandade i bråket ska ha slagit larm till polisen. Flera personer ska ha sett hur någon kastade ut saker från en balkong och sedan att flera polispatruller kom till platsen.

– När det är många inblandade och hårda tag i ett bråk skickar vi dit piket, hundar och radiobilar.

"Lösa pitbullhundar"

– De bar skyddsutrustning för att det fanns lösa pitbullhundar som kunde bita oss. Det var inte bara människor som slogs.

Enligt Björ Blixter är det gripna kända av polisen sedan tidigare. Han vill inte gå in närmare på motivet bakom storbråket och förklara bakgrund till misstankarna om människorov.

Polisen är kvar i huset

Han säger att det var många som blev oroliga och larmade polisen. Han vill därför lugna kringboende:

– Det är inte farligt för allmänheten. Vi är kvar i det här huset och söker efter andra personer som kan ha med det här att göra på vind och i källaren.

Ytterligare tre personer som befann sig i höghuset har polisen tagit in för att förhöra.