Det kommer en poäng i denna krönika

Carolina Gynning , 29, programledare för ”I huvudet på Gynning” och ”Hitmakers” i Kanal 5.

Jag har alltid varit fullkomligt besatt av hur jag ser ut. Jag älskar att frossa i extensions och smink och att tänka på vad jag stoppar i mig. Det gör livet så mycket härligare att vara snygg och fräsch. Ibland kan jag sitta i flera timmar och kolla klipp på Youtube på gamla härliga skönhetsikoner som Sophia Loren & Co.

Den gamla tidens stjärnor har börjat komma tillbaka. Våra gamla supermodeller jobbar mer än aldrig förr. Nya stjärnor som själva inspirerats av det förflutna som Amy Winehouse och Duffy, inspirerar unga att våga satsa på en egen stil.

Helt plötsligt börjar det bli okej att ta ut svängarna igen i både mode och skönhet. Det avskalade verkar försvinna – nu ska vi vara kvinnor igen. I love it!

Men hur blir man så otroligt vacker som dessa kvinnor? Jo, man ändrar hela sin livsstil.

Det är alltid ett jäkla tjatande i media om bantning och ändå påstår kvinnor att de inte bryr sig om vad de stoppar i sig ... allt medan de beställer en räksallad.

Jag såg ”Du är vad du äter” häromdagen där en tjej berättade en väldigt rörande historia. Hela dagarna när hon var bland folk svälte hon sig. När hon kom hem och ingen såg, fullkomligt vräkte hon i sig framför tv:n.

Jag tror många kvinnor känner igen sig i detta beteende. Man vill att människor runt om en ska tro att man har kontroll fast man egentligen inte har det.

Men nu äntligen kommer jag till poängen med denna till synes splittrade krönika. Jag har varit som den där tjejen och jag har brutit min ovana. Numera äter jag små mål hela dagen och jag har aldrig varit smalare än vad jag är nu. Det funkar faktiskt, pröva själva!

Man blir inte tjock av att äta många gånger per dag utan tvärt om. Det tar ett tag för att kroppen att vänja sig men när man väl ändrat sin livsstil är det så skönt.

Nu sitter kläderna bättre och det är till och med roligt att dundra till gymmet i ett par tajts. Så om ni vill vara heta till sommaren och se ut som skönhetsikonerna – börja inifrån. Lycka till!

Kram Carolina

Följ ämnen i artikeln