Hunden Buddy fick cancer– bockar nu av sin bucket list

Publicerad 2016-04-05

14-åriga hunden Buddy, som har cancer, håller på att bocka av sin bucket list med hjälp av sin människovän Loren Cazan, skriver Huffington Post

Den 14-åriga hunden Buddy, som har cancer, är ett livs levande bevis på att bucket lists inte bara är för oss människor. Med hjälp av Loren Cazan från Michigan håller han på att bocka av sin egna bucket list. Hon jobbar som volontär på ett hem för djur som heter A Rejoyceful Animal Rescue. Det var där som Buddy hamnade efter att hans egen ägare plötsligt gick bort i februari.

– Han hade ingenstans att ta vägen så det var då vi tog honom hit. Jag sa att jag skulle fostra honom, säger hon till Huffington Post.

"Ville att han skulle känna sig som hemma"

Det var inte förrän de hämtade Buddy som de upptäckte att det fanns tumörer i olika storlekar på hans kropp. Senare fastställdes det att han hade cancer. Det var då som Loren skapade en bucket list och började ta hand om Buddy som sin egen.

– Jag vill inte att han ska spendera sina sista dagar eller veckor med att bara hänga runt. Jag ville att han skulle vara på en plats där han kände sig hemma.

Har fått gå på dejt

Än så länge har Buddy bland annat fått sticka ut huvudet ur ett bilfönster, lekt med kycklingar och gått på en dejt med en annan hund på hemmet. Framöver ska han hinna med att gå på stranden, äta en stek och besöka ett vårdhem eller skola.

Man kan följa hans äventyr på Faceboksidan ”Buddy Bucket List” och Loren hoppas att han inspirera andra att rädda djur, speciellt de äldre.

– Ofta så ser man förbi dessa djur och avlivas för att det inte finns tillräckligt med intresse eller utrymme, när de istället kan ge år och månader av lycka till en familj eller person.

"Hoppas att han vet hur älskad han är"

Hur lång tid Buddy har kvar är oklart men Loren är positiv. Och hon själv har ett rörande och viktigt mål.

– Jag lovade honom att jag inte kommer låta honom lida, säger hon och fortsätter:

– Jag hoppas att när han lämnar detta liv så kommer han veta att han är älskad av så många människor, säger Loren Cazan till Huffington Post.