Budget: Familjen Hagelberg fixade fler funktionella kvadrat

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2005-02-28

”Vi gjorde allt utom elen själva”

Blått kakel, enkla funktionella badrumsmöbler och kreativa lösningar.

Aftonbladet hälsade på hos en familj som renoverat sitt badrum på egen hand.

Hos familjen Marie och Christer Hagelberg i Jönköping var

valet lätt när de skulle renovera sitt badrum i radhuset. De skulle göra det själv.

– Vi är många i familjen så vi behöver ett rejält badrum. Och den enda lösningen vi kunde tänka oss var att vi skulle göra allting själv, berättar Christer Hagelberg, som inte hade någon erfarenhet av badrumsrenovering innan.

Efter ett antal rundor i inredningsaffärer och flera samtal

med vvs-kunniga fackmän tog Christer mod till sig och satte igång förvandlingen. Den gamla tvättstugan och ett dött utrymme i nära anslutning blev till slut ett sex kvadratmeter stort badrumsutrymme. Barnen ville dessutom ha ett badkar och resten av ytan skulle fungera åt en familj på fyra barn och två vuxna.

– Det var flera tillfällen som jag undrade vad jag egentligen gett mig in på. Men jag ringde några experter och rådfrågade så det löste sig. Jag fick rådet att ändra på så lite som möjligt och att undvika att dra om ledningar eller liknande, säger Christer.

Det enda som han behövde hjälp med var att anlita en elektriker som kunde flytta proppskåpet till intilliggande rum. Familjen Hagelberg är mycket nöjd med slutresultatet.

– Jag hade en ganska bestämd bild av hur jag ville att det skulle se ut, och jag väntar fortfarande på att hitta en praktisk lösning på förvaringen ovanför tvättmaskinen, berättar Marie.

Det är hon som valt kaklet, färgkombinationerna samt de frostade kranarna. Den fina femtiotalsspegeln som är fasettslipad bryter av den moderna känslan på ett stilfullt sätt. Den är ett secondhandfynd på Erikshjälpen i Huskvarna, som Marie är speciellt nöjd med.

– Vi är ju smålänningar så vi har sett till att göra det kostnadseffektivt, säger Marie Gustafsson Hagelberg, och skrattar hjärtligt.

Budget

Följ ämnen i artikeln