Jag blandar vilt

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2002-09-15

Orientalisk mix

Thommy Bindefeld, designer och chef på Indiska, dukar lågt med många sittkuddar.

– När man bara dukar för två eller någon till kan man ta fram sina saker ur skåp och lådor och blanda vilt. Dukar jag hemma för fler blir det klarglas och vitt porslin. Sparsmakat. Jag tycker det mörka träet är vackert och glas, porslin och metall syns bättre än med duk.

– De stora sittkuddarna har överdrag av sammet, som är trend just nu. Och så har jag riktiga linneservetter.

– Jag reser mycket i jobbet och privat. Jag shoppar, fast jag tycker det är fullt i skåpen. Alltid slinker någon skål, ett fat eller glas med vare sig jag är i Paris, London, Tokyo eller i Indien.

– Ibland blir jag bjuden hem på lunch till våra indiska leverantörer. De dukningarna är härliga, alla släktingar kommer med sina bidrag i matboxar med olika rätter. Maten äts på rostfria tallrikar. Lite av den tanken har jag ofta, fast i miniformat.

– Jag tycker om det orientaliska köket, i dag mest libanesiskt. Mitt nya favoritställe Cave de Roi ligger i Husby utanför Stockholm.

– Jag har allt från 1700-tal till nytt för dagen på bordet. Ibland läggs produkter ner, jag hann precis köpa Ingegerd Råmans bestick. Jag hann också med att köpa på mig Ikeas 1700-talsglas innan de försvann.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln