Musik botar coronatristess i Italien

Av: Claes Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Gatorna ligger öde, men musiken ljuder från balkongerna. I Italien sluter de isolerade invånarna upp och sjunger tillsammans.

Italien har drabbats hårt av coronavirusets framfart och en stor del av befolkningen har isolerat sig. Nu har de hittat ett kreativt sätt att bota tristessen. I flera städer kliver invånarna ut på sina balkonger för att sjunga och spela musik.

Italienarna höjer stämningen med musik.
Foto: Luca Bruno / TT NYHETSBYRÅN
Italienarna höjer stämningen med musik.

I sociala medier sprids videor på fenomenet.

”De isolerade ställer sig vid fönster och på balkonger för att sjunga så att alla känner sig mindre ensamma. Här sjunger Neapel låten ’Abbracciame’”, skriver en person på Twitter.

Stärker moralen

Den brittiska tidningen The Guardian rapporterar att italienarna även försöker höja stämningen genom att lansera en ny slogan: ”Andrà tutto bene”. Det kan översättas till ”allt kommer att gå bra”.

I dagsläget tvingas miljontals invånare stanna hemma för att minska smittspridningen i landet. Hittills har över 1 000 italienare dött efter att ha fått coronaviruset.

PODD Coronaviruset är en pandemi – vad händer nu?

I dagens avsnitt pratar vi om hur coronaviruset blivit en pandemi och hur länge det kan pågå. Gäst är Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE