Nya fynd i jakt på svar om försvunnen flicka

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Två gravplatser på Campo Santo Teutonico, den tyska kyrkogården i Vatikanstaten, har öppnats. Oväntat nog var de tomma. Arkivbild.
Foto: Gregorio Borgia/AP/TT
Två gravplatser på Campo Santo Teutonico, den tyska kyrkogården i Vatikanstaten, har öppnats. Oväntat nog var de tomma. Arkivbild.

Två så kallade ossuarier – rum för förvaring av mänskliga ben – har hittats nedgrävda i Vatikanen.

Gravplatser bakom Peterskyrkan öppnades tidigare under veckan efter ett anonymt tips om att kvarlevor från en försvunnen flicka kan vara begravda där.

Det har gått 36 år sedan 15-åriga Emanuela Orlandi, dotter till en av Vatikanens anställda, försvann på väg hem från en musiklektion.

Spekulationerna och teorierna kring vad som orsakade hennes försvinnande har varit många och tidigare under veckan öppnades två gravplatser bakom Peterskyrkan, efter att Emanuela Orlandis familj fått ett anonymt tips om att hennes kvarlevor kan ha begravts där.

Men resultatet av gravöppningen väckte fler frågor än vad som besvarades. De två gravarna, som man trodde innehöll kvarlevor från två prinsessor, var nämligen tomma. Enligt Vatikanen kan skelettdelar från gravarna ha flyttats i samband olika ombyggnadsarbeten som har genomförts genom åren.

Området kring gravarna har undersökts och under en stenplatta har utredare nu hittat två så kallade ossuarier, eller benkistor, som användes förr för att förvara mänskliga ben, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Platsen har spärrats av och undersökningarna av de nya fynden kommer att fortsätta nästa vecka, med kriminaltekniker på plats.

Publicerad: