Gick på Tinderdejt – och räddade liv

Publicerad 2015-11-24

Höger-swipen ledde till donerad njure

Rich O'Dea och Jennifer Thomas möttes via Tinder och nu får Erika Bragan, till vänster, hjälp.

Brittiska Jennifer Thomas Tinder-dejt slutade i sjukhussängen och en donerad njure.

Nu hyllas hennes "höger-swipe" i sociala medier. 

Som många andra singlar provade 35-åriga Jennifer Thomas från Storbritannien den populära dejting-appen Tinder. Men till skillnad från vanliga blinddejter, slutade Jennifers möte med 43-årige Rich O’Dea inte med kärlek, utan med en donerad njure, skriver brittiska Metro.

Vännens fru var sjuk

De två singlarna började skriva till varandra via appen och efter ett tag blev konversationen alltmer personlig. Rich berättade då om sin vän Scott Bragan, vars fru Erika led av den ärftliga sjukdomen polycystisk njursjukdom. Erika var mycket dålig och i stort behov av en njurtransplantation, men läkarna hade fortfarande inte lyckats hitta en passande donator.

Jennifer och Rich gick på sin första dejt men även om det inte klickade mellan dem så utvecklades relationen till vänskap, och Jennifer bad om att få träffa Erika.

Var en lämplig donator

I samband med detta visade det sig att Jennifer lyckligtvis hade samma blodgrupp som Erika och att hon därför skulle kunna vara en lämplig donator. För Jennifer fanns det ingen tvekan om att hon skulle ställa upp.

Operationen gick bra och Jennifers blinddejt blev i stället för kärlek, början på en livslång vänskap och en hjälteinsats.

”Swipa höger – rädda liv”

Erikas make Scott hyllar nu den populära appen, som enligt honom inneburit en skillnad på liv och död för hans hustru.

– Den betyder bokstavligen att "swipa höger" och rädda ett liv, säger han.

Följ ämnen i artikeln