Frivilliga ska köra flyktingar över gränsen

Uppdaterad 2015-09-07 | Publicerad 2015-09-04

Inga tåg rullar mellan Ungern och Österrike.

Därför arrangerar frivilliga en konvoj för att åka till Budapest för att hämta flyktingar.

– Jag tror inte vi blir stoppade, säger Christoph Bacher, som ska åka.

Nu planerar frivilliga att köra flyktingar från Budapest till Österrike.

Christoph Bacher, 41, från Wien är en av de 2000 som har tackat ja till eventet på Facebook. Han kommer att åka när konvojen av bilar avgår tidigt söndag morgon från österrikiska huvudstaden.

– Jag såg bilderna i går och insåg att det här händer så nära mig, det är bara två timmar bort. Jag har själv en liten son och har mat och kläder från honom, så jag bestämde mig att åka hit, säger Christoph Bacher till Aftonbladet.

Greps i morse

Han befinner sig just nu i en liten by i Ungern, i närheten av ett stannat tåg. Han har lämnat kläder till polisen, som ger det vidare till flyktingarna på tåget.

Christoph Bacher berättar att några personer greps i morse för att ha försökt hjälpa flyktingar över gränsen.

– Men de har redan släppts, så det är ett bra tecken. Det betyder att det är möjligt att hjälpa folk, säger han.

Vad driver dig att åka till Ungern?

– Du skulle se situationen här. Det är 28 grader varmt och barn ligger på golvet utan filtar. Många har på sig samma kläder de har haft i flera veckor, det här är en skam för Ungern, säger han.

Många går

Just nu promenerar många flyktingar över gränsen mellan Ungern och Österrike. Under fredagen kommer Christoph Bacher att åka tillbaka till Wien, men planen är att hjälpa några flyktingar då med.

– Jag tror inte att Österrike kommer att stoppa oss. Så får vi väl se hur många som åker med oss i konvojen på söndag, säger han.

Hjälp, vad händer? Vi förklarar
flyktingkaoset